Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hokejový David Servis je v semifinále krajské ligy

Páteční vítězství 6:1 na domácím ledě a výhra 5:3 v Písku proti Radomyšli posunuly hokejisty budějckého David Servisu do semifinále krajské ligy. V něm se utkají s největší pravděpodobností se Strakonicemi.

Hosté z Budějc přijeli do Písku s jedním vítězstvím v kapse, ale hlavně s psychickou výhodou páteční vysoké výhry 6:1. Soupeř z Radomyšle, pokud chtěl pomýšlet alespoň na třetí rozhodující zápas, musel na stadionu v Písku bezpodmínečně vyhrát.

Úvod utkání ukázal, že trenéři domácí tým velmi dobře namotivovali. Hráči Radomyšle na svého soupeře vlétli jako hladový dravec na snadnou kořist a ve 4. minutě se ujali vedení, když se pěkně trefil Vlček. „Do Písku jsme jeli s obavami, protože Radomyšl neměla co ztratit a my jsme věděli, že do toho půjde naplno,“ připustil po utkání trenér David Servisu Jiří Fedur a pokračoval: „Zápas začal pro nás tradičně. Když jsme tu hráli minule, tak jsme hned v první minutě prohrávali 2:0, dneska to bylo ve čtvrté minutě 1:0.“

Budějčtí hokejisté se ale lehkou kořistí mohli zdát jen v prvních minutách, pak se proměnili v tým, který jde pevně za svým cílem – postupem – a v rozmezí tří minut se jim podařilo vývoj utkání obrátit dvěma brankami. Na začátku 7. minuty se od modré trefil Cikán, v čase 8:24 v přesilovce vyslal Chaloupka do křídla Štrbu, který vymetl brankáři Havelcovi protilehlou ´šibenici´. To hostům ještě nestačilo a kapitán Mizera promarnil ve 12. minutě obrovskou příležitost ke skórování, vystřelil jen do radomyšlského brankáře.

Nezkušenost domácích se projevila v 15. minutě. Obránce Jankovský chtěl vyslat do brejku Javůrka, který se vracel z trestné lavice, ale zbrkle puk vyhodil přes hrazení, byl vyloučen za zdržování hry a budějčtí hokejisté další nabídnutou početní převahu už využili: Suchánek pohlednou rychlou kombinací vyzval ke střele Štrbu, který dal svůj druhý gól v utkání – 1:3.

Druhá třetina se ale hrála podle úplně jiných not. Radomyšl přidala na důrazu, zlepšila bruslení a hosté naopak jakoby polevili. Přesto drželi dvoubrankový náskok až do 36. minuty, kdy se dostal k odraženému puku před Kučerou Mošovský a bylo to 2:3. „Druhá třetina byla z naší strany slabší, trochu jsme se tam hledali, byla tam nějaká vyloučení, hra se rozkouskovala a nám to nesvědčilo,“ připustil po utkání trenér Fedur.

Hosté vypadli z role favorita, k tomu jim ´pomohla´ i neuznaná branka, kterou docílili ve 44. minutě v přesilovce pět na čtyři. Vzápětí totiž mohlo být vyrovnáno, ale Jungbauer Kučeru nepřekonal. Ve 48. minutě se domácí hodně zlobili na čárové rozhodčí, kteří neodpískali zakázané uvolnění, puk v jejich obranném pásmu doputoval až k Vomelovi, který trefil brankáře Havelce do ramene, kotouč ho přeletěl a skončil v brance – 2:4. Vypadalo to, že si zkušení hosté dvoubrankový náskok už pohlídají, ale chyba v jejich rozehrávce a pohledné Vlčkovo zakončení blafákem v 52. minutě znamenalo opět rozdíl jediné branky – 3:4.

Za tohoto stavu se utkání definitivně zlomilo v 55. minutě. Na jedné straně Gába výborného Kučeru v brance David servisu ve vyložené příležitosti nepřekonal, z protiútoku se tvrdou střelou, ale přesto poměrně z úhlu, trefil Rob a uzavřel na konečných 3:5.„To je právě hokej, nedáš-dostaneš,“ okomentoval celou situaci Fedur. Při hře bez brankáře docílili hosté v akci tři na jednoho ještě šestého gólu, ale pro předchozí ofsajd nebyl uznán.

Stejně jako v prvním utkání excelovala řada Štrba – Rob – Suchánek. „To jsou klíčoví hráči, ale celý tým odehrál to utkání dobře, a proto jsme vyhráli,“ nechce vyzdvihovat jednotlivce kouč David Servisu, ale přesto jednu výjimku udělal: „Pepa Kučera nás podržel, to je prostě jistota sama, je to gólman, jak má být.“

„Jsem šťastný jako blecha, tohle už se nám nepodařilo řadu let, postoupit do semifinále,“ radoval se po utkání zkušený kouč David Servisu a hned kalkuloval o případném soupeři: „První překvapení se v pátek konalo v Krumlově, kde vyhrálo Veselí. Takže pokud vyřadí Krumlov, tak narazíme na Strakonice, ne na Tábor. Jinak už v pátek pojedeme do Tábora,“ vypočítával Jiří Fedur. „Myslím si, že budeme mít Strakonice.“

Pokud se nic mimořádného nestane, hraje David Servis první semifinálové utkání v pátek na ledě svého soupeře, odveta ho čeká v Budějcích v neděli od 17.45 hodin.

TJ Sokol Radomyšl – HC David Servis Č. Budějovice 3:5 (1:3, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 4. Vlček, 36. Mošovský (Jungbauer), 52. Vlček (Mošovský) – 7. Cikán, 9. Štrba, 16. Štrba (Chaloupka, Suchánek), 49. Vomela (Rob), 55. Rob. Vyloučení: 9:7, navíc Volf (Radomyšl) 10 minut a Jungbauer (Radomyšl) 10 minut a OK. Využití: 0:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 100. První utkání 1:6, postupuje David Servis.

Štítky semifinále, Radomyšl, Písek, hokejista, Strakonice, Štrba, trenér, České Budějovice, TJ Sokol Radomyšl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejový David Servis je v semifinále krajské ligy  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.