Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Hráči Mountfieldu body ze stadionů soupeřů nepřivezli

Když už to vypadlo, že výsledky budějckých hokejistů půjdou nahoru, v závěru minulého týdne prohráli Jihočeši oba zápasy na hřištích soupeřů. Neuspěli jak v pátek na Slavii, tak ani při nedělním duelu ve Vítkovicích. Oba mače skončily porážkou HC Mountfield v poměru 1:4.

V minulém extraligovém ročníku byla Slavia nejoblíbenějším soupeřem Motoru, když ji čtyřikrát porazil a v O2 areně dokonce neinkasoval. I v pátek začali Jihočeši výborně a vedli po teči Rudolfa Červeného. Ve druhé třetině ale domácí obrátili na 2:1 a i v závěrečném dějství byli Slávisté lepší.

Vítkovice měly před zápasem v tabulce na hosty z Českých Budějovic jednobodový náskok, bohužel pro svěřence kouče Draisaitla se tohle manko po nedělním utkání zvýšilo. Budějčáci tak prohráli se Slezany v této sezoně již podruhé (doma padli v poměru 2:5).

Domácí hokejisté vstřelili první branku v 16. minutě a až do konce střetnutí drželi vedení. Jediný úspěch Mountfieldu zaznamenal tři minuty před koncem druhé periody Tomáš Knotek, když snižoval na 1:2 z pohledu Jihočechů.

„Myslím, že oba týmy nejsou zrovna tam, kde by chtěly být, a bylo to na hře vidět. V naší situaci musíme mít na své straně určité herní detaily, jako například odehrát zápas bez velkých chyb vzadu, abychom uspěli. Jinak je těžké bodovat,“ uvedl po skončení duelu v Ostravě trenér Petr Draisaitl.

HC Mountfield se tedy opět dostal ke dnu tabulky Tipsport extraligy, když mu patří až 12. místo se ziskem patnácti bodů. Hůř už je na tom jen Liberec, který má o bod méně, a osmibodová Sparta.

Možnost vylepšit si svou nepříznivou situaci budou mít Českobudějovičtí ve středu od 18.10 hodin doma při utkání s Vervou Litvínov. Zápas bude živě vysílat televize Fanda.

HC Vítkovice Steel - HC Mountfield 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 16. Svačina (Sloboda), 32. Strapáč (Šedivý), 46. Svačina (Roman), 59. Burger (Klimek) - 37. Knotek. Rozhodčí: Trombík, Mikula - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:4, navíc Kotalík (CEB) 10 minut OT. Využití: 1:1. Diváci: 3795.

HC Vítkovice Steel: Málek - Sloboda, Rehák, Malík, Voráček, Štencel, Barinka - Šedivý, Strapáč, Szturc - Ujčík, Burger, Klimek - Huna, Roman, Svačina. Trenér Mojmír Trličík.

HC Mountfield: Kantor - Ptáček, Frühauf, Ference, Vydarený, Vráblík, Jank, Kolarz, od 34. Prokop - Rousek, Kotalík, Šimánek - Dej, Knotek, Květoň - Suja, Červený, Podlešák - od 32. do 33. E. Turek. Trenér Peter Draisaitl.

Štítky hokej, extraliga, Vítkovice Stell, HC Mountfield, Mountfield Hradec Králové, HC Vítkovice Ridera, Madeta Motor České Budějovice, HC Slavia Praha, Tomáš Knotek, Rudolf Červený, Extraliga ledního hokeje, HC Sparta Praha, Bílí Tygři Liberec, HC Verva Litvíno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hráči Mountfieldu body ze stadionů soupeřů nepřivezli  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.