Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Jihočeši tahali proti silnému Chomutovu za kratší konec provazu

Ani v dalším zápase o postup do Tipsport extraligy českobudějovickým hokejistům pšenka nekvetla. Proti nejlepšímu týmu první ligy se Motor gólově prosadil pouze jednou, naopak chomutovští Piráti překonali Ondřeje Bláhu celkem čtyřikrát a zaslouženě získali do barážové tabulky všechny body.

Na budějckém ledovém kolbišti byla od úvodních minut k vidění parádní hokejová podívaná se spoustou soubojů a gólových šancí. Jasně navrch ale měli k nelibosti více než šesti tisícovek domácích fandů chomutovští hokejisté, kteří na Rosolův mančaft vlétli ve velkém stylu a Bláhovu svatyni zasypávali jednou střelou za druhou.

Jinak výborný domácí gólman, jenž nejprve vychytal tutovku Račuka, poprvé inkasoval v 7. minutě po nechytatelné střele z hole Ondřeje Kašeho namířené přesně do růžku jeho klece - 0:1.

V jediné vážnější šanci Jihočechů se ocitl v 15. minutě na opačném pólu kluziště Švihálek, jenže proti Kopřivovi neuspěl. Všichni svatí stáli u motoráků dvě a čtvrt minuty před sirénou, kdy neposedný kotouč z hole Lukáše Květoně málem skončil v brance.

Hra se ve druhé třetině aspoň opticky vyrovnala, Piráti přesto měli stále navrch. Zatímco na začátku prostřední periody nastřelil Kaše pouze tyčku, Štěpán Hřebejk byl ve 26. minutě mnohem úspěšnější. Gajovský ho našel v přesilovce nepokrytého na hranici brankoviště a Budějčák ve službách Chomutova nadvakrát překonal Bláhu.

Drama se nekonalo. Motor v ofenzivní činnosti tápal a dostat se do vážnější šance bylo nad jeho síly i v početní výhodě. Po čtyřiceti minutách tak platil stav 0:2. Tři čtvrtě minuty po úvodním buly poslední části hry se navíc Chomutovu podařilo přidat další trefu, když si Vladimír Růžička mladší najel mezi kruhy a parádní střelou na lapačku překonal Bláhu potřetí.

Jedinou vlaštovkou v podobě gólu Motoru byla trefa v podání Petra Punčocháře. Domácí obránce dostal nahrávku od Žovince, obešel hostujícího hráče a dělovkou v čase 42:52 málem protrhnul síť za Kopřivou. Jenže uplynuly necelé čtyři minuty a Piráti znovu odskočili na rozdíl třech branek. Úspěšným střelcem byl tentokrát Antonín Dušek.

Už se střídajícím Davidem Gábou v zádech chtěli Jihočeši s konečným stavem něco udělat, velká šance Marka ani další z českobudějovických pokusů už ale v brance neskončily. Motor tak zaslouženě podlehl Chomutovu 1:4 a na další bodový zisk si musí počkat minimálně do úterý.

„Tahali jsme za kratší konec, paradoxně jsme soupeři věnovali první gól naším špatným střídáním. V úvodní třetině jsme hráli hodně pasivně, soupeř byl o krok rychlejší. Mohli jsme ji uhrát bez branek a pak rozhodnout v přesilovkách, hosté ale byli disciplinovaní. Vyloučení přišla až za rozhodnutého stavu a do utkání jsme se nedostali. Kdybychom dali gól na 1:2 o něco dřív, mohlo to dopadnout jinak. Soupeř byl každopádně lepší. Za dva dny se budeme snažit odehrát jiný zápas,“ hodnotil třetí barážové utkání asistent kouče Motoru Radek Bělohlav.

„Jsme rádi za první vítězství za tři body, navíc venku, protože jenom při domácích zápasech to neuhrajeme. Do utkání jsme vstoupili nejvíc aktivně ze všech barážových duelů a byli ve hře. První gól nám pomohl, kromě toho bylo důležité, že jsme hráli disciplinovaně, protože domácí mají výborné přesilovky. Byli jsme živější v rozích, víc na kotouči, zodpovědnější. Nejvíc chyb jsme udělali za stavu 1:4. Za dva dny máme stejného soupeře, v některých věcech se musíme zlepšit. V Budějovicích byla nejskvělejší atmosféra za celou sezonu, diváci fandili slušně, tady se musí hrát výborně každému týmu,“ uvedl na tiskové konferenci asistent trenéra Chomutova Aleš Totter, jenž na jihu Čech v minulosti trénoval mládež.

Odveta nedělního duelu se bude hrát již v úterý na chomutovském ledě, kde se motoráci pokusí rozšířit svou zatím jednobodovou sbírku. Další domácí mač se uskuteční v pátek 3. dubna od 17 hodin. Pod Černou věž přijede HC Olomouc.

ČEZ Motor České Budějovice - Piráti Chomutov 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 43. Punčochář (Žovinec) - 7. Kaše (D. Květoň), 26. Hřebejk (Gajovský, Hovorka), 41. V. Růžička (Kaše), 47. Dušek (Drtina). Rozhodčí: Šindler, Mikula - Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 6203.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, D. Růžička, Semrád, Škopek - Kuchejda, Pajič, Švihálek - Nouza, Straka, Přibyl - Vaniš, Rob, Boháč - Marek, Trummer, Pašek. Trenér Petr Rosol.

Piráti Chomutov: Kopřiva (Hanuljak) - Skinner, Rutta, Drtina, Rýgl, Toman, Šulák, Bartejs, Koma - Hřebejk, Gajovský, Hovorka - Kaše, V. Růžička, D. Květoň - Sinisalo, Kämpf, Račuk - L. Květoň, Dušek, McGregor. Trenér Břetislav Kopřiva.

Pořadí barážové tabulky: 1. Olomouc (7), 2. Slavia (5), 3. Chomutov (5), 4. MOTOR (1).

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, Piráti Chomutov, Tipsport extraligy, baráž, Madeta Motor České Budějovice, Ondřej Bláha, Extraliga ledního hokeje, Ondřej Kaše, Lukáš Květoň, Vladimír Růžička, Štěpán Hřebejk, Antonín Dušek, Petr Punčochář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeši tahali proti silnému Chomutovu za kratší konec provazu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.