Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Junioři Motoru nehráli. Jeden z nich chtěl ovlivnit výsledek

Duel třetího kola juniorské Noen extraligy mezi hokejisty Litvínova a Motoru České Budějovice, který se měl hrát dnes od půl šesté na severu Čech, byl Českým svazem ledního hokeje kvůli podezření z pokusu o ovlivnění výsledku odložen na neurčito.

Před utkáním totiž bylo hokejovému svazu nahlášeno, že hráč HC Litvínov byl kontaktován v uvedeném smyslu jedním z českobudějovických mladíků, o čemž následně informoval svůj klub. „Záležitost bude prošetřena a utkání sehráno v náhradním termínu,“ stojí na webu ČSLH. Záležitost kromě sportovní autority řeší i policie.

„Hokejový klub Motor České Budějovice se jednoznačně distancuje od jakéhokoliv jednání proti duchu zákona nebo fair play. Pokud by bylo podobné chování zjištěno u našeho hráče, okamžitě by přestal být členem klubu HC Motor České Budějovice. Věříme, že vše bude detailně prošetřeno. Náš klub bude této snaze maximálně nápomocen, a pokud by se jakékoliv obvinění potvrdilo, budeme na to nekompromisně reagovat,“ řekl prezident správní rady spolku HC Motor České Budějovice Milan Janoušek.

Okamžitě byla svolána mimořádná správní rada spolku provozující českobudějovickou mládež, která se ve spolupráci s managementem A týmu bude situací detailně zabývat. „Žádné další informace vzhledem k probíhajícímu vyšetřování nemůžeme jako klub sdělovat,“ dodal generální manažer Motoru Stanislav Bednařík.

Štítky hokej, HC Litvínov, HC Motor České Budějovice, Noen extraliga, junioři, ovlivnění výsledku, Madeta Motor České Budějovice, Český svaz ledního hokeje, HC Verva Litvínov, Česko, HC VERVA Litvínov, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Junioři Motoru nehráli. Jeden z nich chtěl ovlivnit výsledek  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.