Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kouč Výborný po Pardubicích: „Tentokrát jsme neměli den“

V neděli odpoledne odjel HC Mountfield bojovat o další body do extraligové tabulky na led pražské Tesla Areny, kde hraje všechna svoje domácí utkání Sparta. Ještě, než ale budeme znát konečný výsledek tohoto duelu, Budějcká Drbna se ještě jednou vrátí k pátečnímu střetnutí budějckých hokejistů s Perníkáři z Pardubic.

Jak se svěřencům kouče Františka Výborného dařilo, respektive nedařilo před více než pětitisícovou návštěvou, jsme vás informovali bezprostředně po utkání, nyní si můžete přečíst, co řekli po utkání hráči a trenéři.

„Věděli jsme, že Budějky hrají doma dobře, takže jsme se na ně připravili. Naštěstí se nám povedlo zachytit jejich nástup a šli jsme do vedení. Zároveň jsme však měli velkou dávku štěstí. Celý zápas jsme dobře odbránili, navíc jsme se oproti minulým duelům zlepšili střelecky. Teď ale nesmíme usnout na vavřínech,“ řekla po zápase hvězda pardubického celku, kapitán Petr Koukal. Sám v pátek večer vsítil dvě branky. „Třetinu, kdy padly čtyři branky v šesti minutách, jsem snad nikdy nezažil. Všechny naše lajny dobře bruslily – a o tom dnešní hokej je. Kdo lépe bruslí, tak je u každého puku dříve a vyhrává souboje,“ měl jasno bezprostředně po skončení pátečního zápasu Koukal.

Příčiny porážky se snažil vysvětlit kapitán domácího týmu František Ptáček: „Bylo jasné, že Pardubice budou čekat a pak do toho půjdou aktivně, což se potvrdilo. Hosté se tlačili důrazně do brány a využili našich individuálních chyb. Patnáct zápasů jsme to tlačili s minimálními chybami, a teď se jich nakumulovalo hned několik do jediného utkání. Teď to musíme hodit za hlavu a jít dál. Uvidíme, jak se nám bude dařit na Spartě,“ řekl Ptáček.

Z první extraligové trefy v kariéře se mohl proti Mountfieldu radovat Pavel Brendl, juniorský mistr světa z roku 2001. Třicetiletý kanonýr, který má na svém kontě kromě několika odehraných zápasů v NHL také angažmá ve švédské, finské či ruské nejvyšší soutěži, dal pátý gól Východočechů. „Je příjemné dát první gól v extralize, ale nebyl pro vývoj zápasu nijak důležitý,“ uvedl Brendl a pokračoval: „Jsem rád, že po mém příchodu se začalo vyhrávat. Hráli jsme docela dobře, hlavně se nám povedl nástup do druhé třetiny, když domácí trochu polevili.“ Perníkáři Brendla získali před minulým utkáním na měsíční hostování, poté se rozhodne o jeho další budoucnosti.

Hodnocení trenérů

Trenér Českých Budějovic František Výborný: „Zápas rozhodly naše individuální chyby, které dokázal soupeř ve druhé třetině stoprocentně využít. Na co Pardubice sáhly, to jim tam padlo. Svědčí to ale také o šikovnosti jejich hráčů. Když vedete o čtyři góly, tak samozřejmě narostete. Naši kluci naopak sklopili hlavy. Při time-outu jsme se snažili zamíchat sestavou, ale než jsem si to stačil napsat, inkasovali jsme další branku. Tentokrát jsme neměli den, když nám to tam nenapadalo. Vypracovali jsme si přitom stejné šance jako hosté, ale nebyli jsme tak dobře připraveni. Doufám, že se do neděle dáme dohromady tak, abychom se podobnému špatnému výkonu vyhnuli. Co se týká výkonu Kuby Kováře, tak ten nás držel devatenáct zápasů. I kdyby teď inkasoval lacinou branku, nemůžeme říct proti němu ani půl slova. Každý na to má jednou nárok.“

Asistent trenéra Pardubic Ladislav Lubina: „Jsme rádi, že se nám povedlo navázat na zlepšený výkon z domácího utkání proti Zlínu, a také že si vezeme všechny tři body. Pro nás jsou velmi cenné! Utkání se zlomilo, když jsme ubránili oslabení pět na tři a vstřelili čtyři branky v krátkém sledu za sebou. Ve třetí třetině jsme si už výsledek pohlídali.“

V dalších dnech má Tipsport extraliga ledního hokeje naplánovanou reprezentační pauzu, během níž se bude hrát ve Finsku Karjala Cup. Nominaci na první díl Euro Hockey Tour dostali od trenéra Hadamczika také dva českobudějovičtí hráči - nová posila Jihočechů z NHL Aleš Kotalík a gólman Jakub Kovář.

Štítky HC Dynamo Pardubice, František Výborný, HC Sparta Praha, Mountfield Hradec Králové, Drbna.cz, Tipsport arena, trenér, Pavel Brendl, National Hockey League, Petr Koukal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kouč Výborný po Pardubicích: „Tentokrát jsme neměli den“  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.