Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Krutou prohru Budějčáků nastartoval sporný chomutovský gól ve druhé třetině

Sporná vedoucí branka hostů rozhodla bratrovražedný souboj nejlepších týmů hokejové 1. ligy. Na první gól se totiž v Budvar Aréně čekalo víc než polovinu devátého barážového duelu mezi ČEZ Motorem České Budějovice a Piráty Chomutov. Další tři branky hostů padly až v závěrečné třetině.

Kdyby se vyhlašovali držitelé cen pro nejlepší hráče jednotlivých třetin, tím prvním by se za domácí nejspíš stal brankář David Gába. V úvodní desetiminutovce byli motoráci Chomutovu vyrovnaným soupeřem a několikrát se objevili před Kopřivou v nadějné střelecké pozici, hlavně do boční sítě střílející Přibyl.

Pak ale přišly tři přesilové hry Pirátů v krátkém sledu za sebou a mladík v ochranné masce se měl ještě před zazněním sirény co ohánět. Do největší šance hostů se dostal na začátku 12. minuty dorážející Dušek, na něhož zívala poloodkrytá brána.
Ve druhé třetině konečně dostali Budějčáci výhodu jednoho muže v poli a svou přesilovku díky obrovskému tlaku málem proměnili. Straka poslal napříč brankovištěm rychlou nahrávku Nouzovi, jenže kanonýrovi Motoru kotouč přeskočil hokejku.

Hrubá chyba domácí defenzivy ve 31. minutě znamenala vedoucí branku Chomutova. Nikola Gajovský s Markem Hovorkou jeli proti Gábovi úplně sami, brankář Jihočechů sice pokus prvně jmenovaného fantasticky zlikvidoval lapačkou, bohužel puk už byl podle rozhodnutí videorozhodčího za čarou - 0:1.

Vyrovnáno mohlo být ve 37. minutě po skvělém pasu Nouzy na Pajiče, slovinský útočník ve službách Českých Budějovic ale nemířil přesně. Psychicky srazil domácí hokejisty na kolena ve 48. minutě David Květoň, když procedil mezi betony Gáby nahrávku zpoza branky od Vladimíra Růžičky mladšího.

A za necelou minutu a půl potrestal vyloučení Suchánka dorážející Ondřej Kaše a zvýšil vedení Chomutova na rozdíl třech branek. Naprosto nezaslouženou prohru českobudějovického mančaftu 0:4 zpečetil čtyři a půl minuty před koncem po pohledné individuální akci nejproduktivnější hráč Pirátů v dnešní duelu Vladimír Růžička.

„Odehráli jsme docela dobré utkání, ale bohužel jsme nedokázali využít naše šance, v zakončení jsme byli nešikovní. Zápas rozhodl první gól po jediné hrubé chybě, za kterou nás soupeř potrestal. I když na ostatní týmy ztrácíme, budeme se snažit urvat všechny body. Diváci si to zaslouží. A hráči si tu atmosféru užívají. Jsem na ně hrdý, že stále dokáží bojovat,“ ocenil i přes prohru své svěřence sportovní ředitel a asistent trenéra Motoru Radek Bělohlav.

„V první třetině jsme hráli špatně. Při vývoji baráže asi každý čekal, že získáme tři body, jenže jsme působili nervózně. Druhou třetinu jsme odehráli lépe, drželi se víc na kotouči, lépe se pohybovali a vedoucí gól nám pomohl. V poslední dvacetiminutovce jsme soupeři odskočili a hru kontrolovali. Doma na nás bude ještě větší tlak, takže dnešní vítězství proti stejnému týmu tam musíme potvrdit a udržet si pozitivní bilanci. Chci ocenit České Budějovice - sledoval jsem je už vloni, udělaly ohromný pokrok. Navíc je tady výborná atmosféra,“ uvedl po zápase asistent chomutovského kouče Aleš Totter.

Odveta dnešního duelu se bude hrát hned v úterý na ledě Chomutova. Do Budvar Arény se baráž vrátí naposledy příští pátek od 17:30 proti Olomouci.

ČEZ Motor České Budějovice - Piráti Chomutov 0:4 (0:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 31. Gajovský (Hovorka), 48. D. Květoň (V. Růžička, Drtina), 49. O. Kaše (Rýgl, V. Růžička), 56. V. Růžička (Rutta, Skinner). Rozhodčí: Homola, Pešina - Charvát, Svoboda. Vyloučení: 6:5, navíc McGregor 10 minut. Využití: 0:1. Diváci: 6018.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Bláha) - Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, Mucha, Semrád, D. Růžička - Přibyl, Pajič, Švihálek - Nouza, Straka, Kuchejda - Vaniš, Rob, Boháč - Marek, Trummer, Pašek - Švec. Trenér Petr Rosol.

Piráti Chomutov: Kopřiva (Hanuljak) - Skinner, Rutta, Drtina, Rýgl, Toman, Šulák - Hřebejk, Kämpf, Hovorka - Gajovský, V. Růžička, O. Kaše - L. Květoň, Dušek, D. Květoň - Šagát, Chlouba, McGregor - Račuk, Veselý. Trenér Břetislav Kopřiva.

Pořadí barážové tabulky: 1. Chomutov (16), 2. Olomouc (16), 3. Slavia (14), 4. MOTOR (8).

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, Piráti Chomutov, Tipsport extraligy, baráž, SK Dynamo České Budějovice, Vladimír Růžička, Budvar aréna, ČEZ, David Květoň, David Gába, Madeta Motor České Budějovice, Ondřej Kaše, Marek Hovorka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krutou prohru Budějčáků nastartoval sporný chomutovský gól ve druhé třetině  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.