Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Motor odstřelil Most. Straka s Nouzou urvali osm bodů

ČEZ Motor České Budějovice měl po středeční domácí prohře s Kadaní co napravovat. Dnešní utkání proti Mostu ale snad dalo na nepovedený duel před vlastním publikem zapomenout. Jihočeši excelovali zejména na začátku druhé třetiny a celek ze severu Čech sestřelili výsledkem 7:2.

Hosté byli od začátku zápasu 20. kola 1. ligy ČR lepší než jejich rivalové a ti jenom marně dotahovali. Na vedoucí branku se přesto čekalo až do času 17:41, kdy Heřman zpoza branky namazal Tomáši Nouzovi a budějcký kanonýr se nemýlil - 0:1.

Brankostroj nastartovali Jihočeši po přestávce a během čtyř a půl minuty nasázeli za záda gólmana Soukupa, a později i střídající Horáka, hned čtyři branky. Dvougólový náskok zajistil hostům Roman Vráblík, zanedlouho byl na konci souhry s Nouzou kapitán Josef Straka (1+3), ve 28. minutě Punčochář vybídl ke skórování Michala Švihálka a krátce na to opět úřadovalo smrtící útočné duo druhé pětky a Tomáš Nouza si připsal druhý přesný zásah. Motor vedl v Mostě v polovině zápasu 5:0!

Netrvalo ale dlouho a domácí hokejisté se dokázali aspoň na malou chvíli vzpamatovat, když vstřelili dvě branky. Obě měl na svědomí Vojtěch Kubinčák, který nejprve dorážel pod padajícím Kůdelou, jenž tentokrát nahradil Bláhu, a potom před českobudějovickým brankářem šikovně tečoval do víka.

Převaha Motoru ale byla jednoznačná a ještě ve zbytku druhé třetiny mohli svěřenci trenérů Rosola a Bělohlava několikrát skórovat. Znovu se jim to povedlo ale až v závěrečné periodě. Na konci 50. minuty měl hattrick na hokejce jeden ze dvou nejproduktivnějších hráčů Jihočechů Nouza (2+2), proti Horákovi ale na rozdíl od dorážejícího Martina Heřmana (1+2) neuspěl - 2:6.

Na konečných 7:2 pro České Budějovice zpečetil stav utkání v 56. minutě Marek Vaniš. Hosté se tak domů vrací s maximální porcí třech bodů a dobrou náladou, která bude před středečním domácím mačem proti Benátkám nad Jizerou (17:30) nesmírně důležitá.

HC Most - ČEZ Motor České Budějovice 2:7 (0:1, 2:4, 0:2)

Branky a nahrávky: 31. Kubinčák (Petruška, Hora), 34. Kubinčák (Kousalík, Nedrda) - 18. Nouza (Heřman, Straka), 24. Vráblík (Švec, Trummer), 25. Straka (Nouza), 28. Švihálek (Punčochář, Kuchejda), 29. Nouza (Straka, Heřman), 50. Heřman (Nouza, Straka), 56. Vaniš (Rob, Boháč). Rozhodčí: Bejček - Bosák, Šmika. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 185.

HC Most: Soukup (28. Horák) - Hora, Havelka, Kousalík, Grin, Kokeš, Charousek, Procházka - Kubinčák, Válek, Petruška - Tauš, Slavíček, Bojer - Mical, Alinč, Smolka - Nedrda. Trenér Václav Baďouček.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela - Punčochář, Mucha, Suchánek, Vráblík, Chmelíř, Semrád, Růžička - Kuchejda, Pajič, Švihálek - Nouza, Straka, Heřman - Vaniš, Rob, Prokeš - Švec, Trummer, Boháč. Trenér Petr Rosol.

Pořadí 1. ligy ČR 2014/2015 po nedohraném 20. kole: 1. Třebíč (43 bodů), 2. Chomutov (41), 3. Havířov (38), 4. Kadaň (38), 5. Litoměřice (34), 6. Jihlava (32), 7. MOTOR (32), 8. Šumperk (27), 9. Ústí nad Labem (27), 10. Benátky nad Jizerou (25), 11. Kladno (23), 12. Most (21), 13. Prostějov (15), 14. Havlíčkův Brod (9).

Štítky hokej, HC Most, ČEZ Motor České Budějovice, 1. liga ČR, 20. kolo, Tomáš Nouza, Josef Straka, Most, Madeta Motor České Budějovice, Martin Heřman, Česko, Sportovní klub Kadaň, Vojtěch Kubinčák, Roman Vráblík, Michal Švihálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor odstřelil Most. Straka s Nouzou urvali osm bodů  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.