Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

My jsme Motor! Prohraná domácí derniéra povedenou sezonu nepokazila

Naposledy v sezoně 2014/2015 se představili hokejisté budějckého ČEZ Motoru na vlastním ledě. Olomoučtí, usilující o udržení se v extralize, většinu barážového utkání nezvládali, domácí výbuch v závěrečné dvacetiminutovce je však připravil o sladký konec jinak velmi povedené sezony.

První třetina žádnou vážnější gólovku nenabídla. Za zmínku kromě několika střeleckých pokusů na obou stranách, které však brankáři v klidu zlikvidovali, stojí jen nahrávka Pekra na obsazeného Řípu v 8. minutě, kde chybělo k zakončení do odkryté branky jen několik centimetrů. Hra hostů rozhodně neodpovídala tomu, že kohouti bojují o extraligovou příslušnost.

Domácí hráči se vrátili z kabiny jako polití živou vodou. Na svého rivala nastoupili ve velkém tempu a ve 22. minutě byli po zásluze odměněni vedoucí brankou. Vráblík objel branku, pokusil se zasunout kotouč za Vošvrdu, který ho vyrazil k Davidu Kuchejdovi a ten se nezmýlil - 1:0.

Vzápětí to mohlo být o dva, když Přibyl místo do odkryté klece mířil těsně nad břevno. Ani v dalším průběhu druhé třetiny Jihočeši nepolevili, vypracovali si několikrát tlak i při hře pět na pět a kromě toho sehráli výborné dvojnásobné oslabení, během něhož nedali Olomouci žádnou šanci na vyrovnání.

Tak jako se motorákům vydařila druhá třetina, na tu poslední by hned po zaznění sirény nejradši zapomněli. Bláha rozehrávající puk daleko od brány upadl a než se stihl vrátit na své místo, Rob budějckou svatyni posunul z její základny, za což vyfasoval dvouminutový trest. Jenže uplynulo pouhých osm sekund z početní výhody Hanáků a Radim Kucharczyk vyrovnal.

A za necelé dvě minuty České Budějovice prohrávaly. Přibylova nahrávka skončila na hokejce Davida Škůrka, který z mezikruží vystřelil do horní části branky a Bláha inkasoval podruhé - 1:2. Bezradní domácí si nevěděli s Morou rady. Do útoku se prakticky nedostávali a hosté je stále tlačili.

Nováček v domácím dresu Kachyňa při svém prvním střídání nepohlídal na brankovišti Radima Kucharczyka, jenž naněkolikrát překonal domácího gólmana. Tečku v podobě čtvrté trefy kohoutů udělal jedenáct sekund před koncem Jan Knotek, když rozvlnil síť v opuštěné budějcké svatyni.

Přestože Jihočeši prohráli domácí derniéru 1:4, svým oddaným fanouškům závěr povedené sezony nezkazili. Poslední utkání ročníku 2014/2015 sehraje Motor v neděli proti Slavii Praha, která z baráže definitivně sestupuje do 1. ligy.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Olomouc 1:4 (0:0, 1:0, 0:4)

Branky a nahrávky: 22. Kuchejda (Vráblík, Straka) - 48. Kucharczyk (Ondrušek), 50. Škůrek, 53. Kucharczyk (Knotek), 60. Knotek. Rozhodčí: Šír, Hradil - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 5521.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, Mucha, Semrád, D. Růžička, Kachyňa - Přibyl, Pajič, Boháč - Nouza, Straka, Kuchejda - Vaniš, Rob, Švihálek - Marek, Švec, Pašek. Trenér Petr Rosol.

HC Olomouc: Vošvrda (Trvaj) - Skrbek, Houdek, Vyrůbalík, Staněk, Ondráček, Škůrek, Rašner - Buc, Patera, Matai - Laš, Knotek, Kucharczyk - Řípa, Herman, Pekr - T. Rachůnek, Marosz, Dlouhý. Trenéři Petr Fiala a Jiří Dopita.

Pořadí barážové tabulky: 1. Chomutov (21), 2. Olomouc (20), 3. Slavia (17), 4. MOTOR (8).

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, HC Olomouc, baráž o extraligu, Madeta Motor České Budějovice, ČEZ, Radim Kucharczyk, Jan Knotek, HC Slavia Praha, Piráti Chomutov, Jiří Dopita, Petr Rosol, Petr Fiala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

My jsme Motor! Prohraná domácí derniéra povedenou sezonu nepokazila  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.