Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nepovedená premiéra. Body si odváží Dukla Jihlava

Vystoupením Jihočeské komorní filharmonie a několikaminutovou laser show odstartovala v Budějcích další hokejová sezona. ČEZ Motor bohužel nedokázal v duelu prvního kola navázat na výkony z přípravy a odveta nedohraného duelu proti Dukle Jihlava mu před pětitisícovou návštěvou nevyšla.

Jihlavští dali na čtvrteční debakl rychle zapomenout a na Motor vlétli v ostrém tempu. Domácí mužstvo zatlačili v jeho vlastním pásmu a před svou branku ho pouštěli pouze sporadicky. Převaha Dukly vyvrcholila překvapivě v oslabení, když při budějcké rozehrávce v 9. minutě chyboval Boháč, puku se ve středním pásmu ujal Zdeněk Čáp a samostatný únik proměnil ve vedoucí branku - 0:1.

O přestávce se musela v kabině Jihočechů odehrát bouře, protože na led se vrátilo úplně jiné mužstvo. A po sedmdesáti sekundách hry bylo srovnáno! Růžičkovu přesilovkovou bombu Kacetl neudržel, vyrazil ji pouze k Michalu Švihálkovi, který obešel Štebiha a umně našel mezeru mezi betony jihlavského gólmana - 1:1.

Vyrovnaný stav dlouho nevydržel. Za dvě a půl minuty nahodil Adam Zeman puk na budějckého gólmana Kůdelu, Heřman si ho nešťastně srazil do vlastní branky a Dukla tak znovu vedla o jeden gól. To se nezměnilo ani v dvojnásobné přesilovce Motoru, která trvala přes minutu.

Ve třetí třetině se Motor nehodlal smířit s nepříznivým stavem, skórovat se ale bohužel dařilo už pouze hostům. Na začátku 44. minuty přidal třetí branku Jihlavy Miha Štebih, a když Vráblík poté jen těsně minul Kacetlovu branku, Jihočeši zkusili dvouminutovou power-play. V něm však Melenovský vybojoval u mantinelu puk pro volného Michala Důrase a Dukla vyhrála úvodní zápas sezony 4:1.

„Nehráli jsme to, co v posledních zápasech přípravy, kdy jsme bruslili, byli agresivní a tlačili se do brány. Nevím, jestli to bylo nervozitou z prvního utkání sezony, ale tohle skutečně nebyla naše hra. Za první třetinu jsme vystřelili dvakrát, to je šílené. Kdybychom za stavu 1:2 trefili prázdnou bránu, možná by se to odvíjelo jinak. Na kdyby se ale nehraje, Jihlava vyhrála zaslouženě,“ hodnotil utkání domácí trenér Petr Rosol.

„Jsme spokojeni jak s výsledkem, tak s tím, co se dělo na ledě. Klukům musím poděkovat. Proti utkání z minulého týdne, kdy jsme hráli opravdu špatně, byl náš vstup do dnešního duelu úplně jiný. Přesto jsme se nevyvarovali hloupých faulů, i když jsme věděli, že domácí mají dobré přesilovky. Až na pár laxností to kluci odehráli v defenzivě velice dobře,“ řekl k zápasu jihlavský kouč Petr Vlk.

První liga pokračuje pro českobudějovické hokejisty už tuto středu na ledě Třebíče, další domácí duel se bude hrát netradičně v neděli od 17 hodin proti dalšímu rivalovi z Vysočiny - Havlíčkovu Brodu.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Dukla Jihlava 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 22. Švihálek - 9. Čáp, 24. Zeman (Čachotský), 45. Štebih (Schejbal, Důras), 60. Důras (Melenovský). Rozhodčí: Talpa - Kreuzer, Samuel. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5011.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela (Bláha) - Punčochář, Chmelíř, Vráblík, Semrád, Dan Růžička, Kříž, Parýzek - Kuchejda, Heřman, Boháč - Nouza, Straka, Švihálek - Marek, Pajič, Prokeš - Vaniš, Rob, Přibyl - Trummer. Trenér Petr Rosol.

HC Dukla Jihlava: Kacetl (Sáblík) - Zadražil, Šidlík, Schejbal, Podlipník, Čáp, Štebih - Čachotský, Zeman, Jarůšek - Melenovský, Seman, Důras - Prokš, Štěpánek, Březina - Mikeš, Malec, Kuřítko. Trenér Petr Vlk.

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, HC Dukla Jihlava, 1. liga ČR, 1. kolo, ČEZ, Madeta Motor České Budějovice, České Budějovice, FK Dukla Praha, FC Vysočina Jihlava, Adam Zeman, Miha Štebih, Zdeněk Čáp, Dan Růžička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nepovedená premiéra. Body si odváží Dukla Jihlava  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.