Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Od ruského Krasnojarsku dostal Motor pět gólů

Budějcký Motor sehrál další přípravné utkání na novou sezonu proti účastníkovi druhé nejvyšší ruské soutěže. Sokol Krasnojarsk se na ledě Budvar Aréně představil v dobrém světle a nově vznikající jihočeský celek přehrál přesvědčivě 5:1. Do hlediště tentokrát přišly necelé dvě tisícovky diváků.

Stejně jako při úterním střetnutí s Kladnem vstřelili první branku hosté, když se v 15. minutě trefil při ruské přesilovce pět na tři Mikita Feaktsistau.

Za necelé dvě minuty dokázal Motor v signalizované výhodě zásluhou Jiřího Ferebauera vyrovnat, uplynulo ale pouhých jednapadesát sekund a Daniil Erdakov v oslabení rychlou odpovědí poslal Krasnojarsk znovu do vedení - 1:2.

Druhá třetina se budějckým hokejistům vůbec nepovedla a inkasovali další dvě branky. Nejdřív vymetl pavučinu v růžku Kůdelovy branky dnes již podruhé Daniil Erdakov, to svítil na tabuli čas 29:09.

Ve 36. minutě pak zvyšoval na 4:1 pro Rusy znovu střelou do horní části branky, kterou v ten moment už střežil gólman Bláha, kapitán Dmitrii Dudarev. Před posledním dějstvím měli trenéři Motoru o čem přemýšlet.

Závěrečná třetina nabídla vyrovnanou partii, naneštěstí pro domácí se ale dokázali gólově prosadit jenom hosté z Krasnojarsku. Konkrétně Dmitrii Pasenko najel z levého kruhu, zkušeně si položil Bláhu na led a vstřelil branku na konečných 1:5.

Další přátelské utkání sehrají Budějčáci v neděli na německé půdě proti týmu ETC Eispiraten Crimmitschau, na domácím stadionu se představí příští úterý od 17 hodin proti prvoligové Mladé Boleslavi.

Další fotografie ze zápasu přineseme později.

HC Motor České Budějovice - Sokol Krasnojarsk 1:5 (1:2, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Ferebauer (Třetina) - 15. Feaktsistau (Volgin), 17. Erdakov, 30. Erdakov, 36. Dudarev (Rachinskiy, Volgin), 55. Pasenko (Peremikin). Diváci: 1850.

HC Motor České Budějovice: Kůdela (31. Bláha) - Moravec, Pavlíček, Novák, Jáchym, Prokop, Kříž, Makovský, Semrád - Ondřej, Vaniš, Mrázek - Mavrojanidis, Šachl, Marek - Turek, Třetina, Ferebauer - Kotrla, Švec, Šperger. Trenér Radek Bělohlav.

Sokol Krasnojarsk: Evdokimov (Safin) - Esipov, Nosov, Peremikin, Polinin, Palenga, Feaktsistau, Volgin, Koledaev, Tesliuk - Ankudinov, Malygin, Repiach, Karelin, Smolyaninov, Anikev, Rachinskii, Vasilev, Dudarev, Isakov, Pasenko, Pugolovkin, Potylitcyn, Erdakov. Trenér Andrei Martemianov.

Štítky hokej, HC Motor České Budějovice, Sokol Krasnojarsk, přípravné utkání, Madeta Motor České Budějovice, Krasnojarsk, Budvar aréna, SK Kladno, FK Mladá Boleslav, Radek Bělohlav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od ruského Krasnojarsku dostal Motor pět gólů  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.