Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Výborný i Zajíc v Motoru končí, klub povede Blažek

Přestože HC Mountfield v posledních dvou letech dosahuje na sportovním poli úspěšných výsledků, představenstvo klubu se na svém čtvrtečním zasedání rozhodlo o rozsáhlých změnám ve vedení klubu. Důvodem je totiž nespokojenost s předváděnou hrou A mužstva a slabé uspokojení vlastních příznivců.

Nyní provedené změny a další připravované mají jednoznačný cíl. Naplnit stadion a zvýšit zážitek spojený s českobudějovickým hokejem. Změnu na tomto poli si příznivci a obchodní partneři klubu totiž dle představenstva zaslouží.

Představenstvo klubu tak vyjádřilo zájem posílit strukturu managementu tak, aby řízení denního chodu klubu bylo plně v jeho kompetenci. Do pozice generálního manažera klubu tak s okamžitou platností přichází Ing. Zdeněk Blažek, v současné době také předseda představenstva HC Mountfield.

Nový generální manažer opouští své veškeré další pracovní aktivity a bude se plně věnovat na plný úvazek pouze každodennímu běhu, potřebám klubu a zájmům jeho příznivců.

Josef Zajíc a František Výborný opouštějí své funkce

Rozsáhlé změny čekají vedení sportovního úseku. Z postu sportovního manažera totiž odchází Josef Zajíc a ve funkci hlavního trenéra A mužstva již nebude pokračovat František Výborný.

„Oběma děkujeme za jejich odvedenou práci. Zejména u Františka Výborného se po dvou a půl letech spolupráce jednalo o těžké rozhodnutí, probíhalo ale v oboustranné shodě a sám František Výborný cítil potřebu odpočinku. Navíc vize změny by bez nového hlavního trenéra mohla být jen těžko naplňována,“ uvedl Ing. Ivan Drbohlav, generální ředitel společnosti Mountfield, majitele a generálního partnera českobudějovického klubu.

Ve vedení sportovního úseku klub nyní plánuje více využít své bývalé hráče. Klub využije služeb brankářské osobnosti Romana Turka, který mimo jiné vytvoří také marketingovou tvář klubu. Nově vytvořenou funkci asistenta sportovního manažera obsadí Petr Sailer. Personální obsazení pozic sportovního manažera, hlavního trenéra a asistenta trenéra A mužstva je momentálně v jednání.

Představenstvo klubu vyjádřilo velké poděkování za dlouholetou práci Františku Jounovi, dosavadnímu generálnímu manažerovi klubu, a zároveň projevilo zájem o jeho setrvání v klubu, jeho oddanost českobudějovickému hokeji je příkladná.

František Jountak nadále bude moci uplatit své bohaté zkušenosti a dovednosti v oblasti jemu nejvíce blízké, když bude působit jako obchodní a marketingový ředitel. Joun bude zastřešovat oddělení, kde jeho obchodní úsek povede Petr Míšek, rovněž dlouholetý hráč, a marketingový úsek pak Radek Papáček.

„Hokejový klub neprodáme,“ zdůrazňuje Ivan Drbohlav

Provedenými změnami představenstvo klubu směřuje k vizi změny. „V letošní sezoně jsme se během základní části pohybovali dlouhou dobu na prvním či druhém místě. Konečné páté místo po základní části a tedy přímý postup do čtvrtfinále bychom mohli hodnotit jako úspěch, ale není tomu tak.

Obrázek předváděné hry během posledních tří měsíců letošní sezony nemohl uspokojovat naše fanoušky a příznivce, ani obchodní partnery. V této oblasti jednoznačně nemůžeme být spokojeni. Proto požadujeme od managementu klubu změnu. Chceme, aby se lidé v Českých Budějovicích hokejem bavili,“ uvedl Ivan Drbohlav.

Závěrer pak dodává: „Ještě jednou bych se chtěl vyjádřit k neustálým spekulacím o prodeji klubu a extraligové licence. Po sté zdůrazňuji, že naše firma hokejový klub neprodala a ani v příštích letech neprodá, což platí také pro licenci. Jak bych se mohl podívat do tváře našim obchodním partnerům, fanouškům a českobudějovické radnici, která hokejový klub podporuje?“

Napsal Radek Papáček, tiskový mluvčí HC Mountfield

Štítky František Výborný, Josef Zajíc, Zdeněk Blažek, Mountfield Hradec Králové, Madeta Motor České Budějovice, hokej, obchodní partner, trenér, Roman Turek, Petr Sailer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výborný i Zajíc v Motoru končí, klub povede Blažek  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.