Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Získá Motor Regionální pohár? Tabulku nyní vede

Hokejisté Motoru mají po výhře nad Havlíčkovým Brodem nakročeno k zisku Regionálního poháru. Svého rivala dokázali v dnešní přípravě udolat 3:1 a už tento čtvrtek budou proti Jihlavě bojovat nejen o prodloužení třízápasové série vítězství, ale také herní pohodu před startem sezony.

Rebelové přitom vstoupili do úterního zápasu výborně. Už po 65 sekundách se z tlaku před českobudějovickou brankou prosadil Pavel Sedláček. Pak už ale na ledě kralovali hostující hráči a ještě před sirénou se postarali o skvělý obrat.

Po několika šancích jeho spoluhráčů před Dlouhým se povedlo v čase 9:40 vyrovnat Tomáši Nouzovi, jehož vybídl ke skórování Prokeš. Že by se budějcký útočník začal těsně před prvním soutěžním kolem zase střelecky probouzet?

Obrat na 2:1 z pohledu Motoru dokonal na konci 14. minuty navrátilec po zranění Rok Pajič, který nikým nehlídán trefil volný prostor nad betonem havlíčkobrodského gólmana.

Ve druhé třetině měli největší šance domácích hráči, kteří v minulosti působili na jihu Čech. Nejdřív prověřil Kůdelu Rousek a poté měl budějcký brankář práci s pokusem Prokopa.

Jelikož branka v prostřední části hry nepadla, hrstka diváků se bavila zejména bitkou Škůrka s Růžičkou, po které oba kohouti putovali předčasně pod sprchy.

Motoráci definitivně odsoudili Havlíčkův Brod k sedmé porážce v řadě necelé tři minuty před koncem zápasu, kdy se prosadil přesnou trefou do šibenice Daniel Boháč - 1:3.

Poslední utkání Regionálního poháru, které bude současně generálkou na 1. ligu, sehrají svěřenci trenéra Rosola tento týden ve čtvrtek od tradičních 17:30 proti Jihlavě. O držiteli trofeje se rozhodne buď mezi dnešními soupeři, mezi kterými je dvoubodový rozdíl (Motor 11; Jihlava 9), karty ale může zamíchat i průběžně druhá Třebíč (10 bodů). Ta bude hrát doma právě s Havlíčkovým Brodem.

HC Rebel Havlíčkův Brod - ČEZ Motor České Budějovice 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. P. Sedláček (Prokop) - 10. Nouza (Prokeš), 14. Pajič (Chmelíř), 58. Boháč (Mucha). Rozhodčí: Doležal, Honza - Kukeně, Křivohlavý. Vyloučení: 8:8, navíc Škůrek (HBR) a Růžička (CEB) 5 minut a do konce utkání, Nouza (CEB) 10 minut. Bez využití.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Dlouhý (Novák) - Jeník, Prokop, Vala, Janáček, Zítka, Škůrek, Kolář, T. Semrád - Rousek, Maliník, Sedláček - Sedlák, Kňazev, Endál - Pejchar, Jankovič, Kuchta - Kadlec, Milfait, Chlubna. Trenér Miroslav Barus.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela (Bláha) - Chmelíř, Parýzek, Mucha, Semrád, D. Růžička, Suchánek - Nouza, Straka, Boháč - Marek, Pajič, Prokeš - Vaniš, Trummer, Přibyl - Pašek. Trenér Petr Rosol.

Štítky hokej, HC Rebel Havlíčkův Brod, ČEZ Motor České Budějovice, přípravné utkání, Regionální pohár, Madeta Motor České Budějovice, HC Dukla Jihlava, Havlíčkův Brod, Pavel Sedláček, Rok Pajič, Daniel Boháč, Petr Rosol, SK Horácká Slavia Třebíč, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Získá Motor Regionální pohár? Tabulku nyní vede  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.