Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Poprvé bez bodu. Jihostroj prohrál v Příbrami ve čtyřech setech

První zápas, ve kterém Jihostroj nezískal ani bod. Takové označení má duel Českých Budějovic v Příbrami. Zde Jihočeši na svého soupeře nestačili a poměrně snadno mu podlehli ve čtyřech setech.

Začátek utkání byl vyrovnaný a body přibývaly pravidelně na obou stranách. Do prvního technického oddechového času se šlo za stavu 8:7 pro hostující tým. Vyrovnaný stav trval až do stavu 12:12, kdy se domácí tým utrhl do pětibodového vedení. To si domácí tým postupně navyšoval a v prvním setu jasně vládl. Jihostroji nepomohla ani střídání a první sadu nakonec prohrál rozdílem třídy 15:25.

Druhý set začali Jihočeši zlepšenou hrou, dostali se do dvoubodového vedení, které si udržovali i do první povinné přestávky. Zlepšený výkon se projevoval i v dalším průběhu setu a náskok narůstal. Při druhém technickém oddechovém času ukazovalo skóre 11:16 a českobudějovičtí hráči směřovali k vyrovnání. Domácí sice snížili dvěma body v řadě, ale České Budějovice měly stále dostatečný náskok. Když za stavu 24:19 pro hosty přišel první setbol, bylo vyrovnání blízko. A to přišlo hned po prvním využitém setbolu. Druhý set tak ovládl tým z jihočeské metropole 25:19.

Začátek třetí sady Jihostroji nevyšel a rychle prohrával o dva body. Ztrátu však záhy zlikvidoval a bylo vyrovnáno. Za stavu 9:9 přišla fantastická výměna, kdy oba týmy předváděly neskutečné zákroky. Dlouhou rozehru nakonec urvali hosté, když Příbram zaútočila do autu. V tu chvíli poprvé Jihočeši vedli, ale ne na dlouho. Kocouři stav otočili a vedli 14:12. Náskok dvou bodů vydržel i do druhé povinné pauzy. Po ní Středočeši svůj náskok ještě navýšili a Jan Svoboda musel sáhnout k oddechovému času. Ten však hostům příliš nepomohl a Příbram se dostala do vedení o čtyři body, které už nepustila. Druhý set zvládla lépe, když zvítězila 25:21.

Čtvrtou sadu začali hosté katastrofálně, když z prvních čtyř výměn neuhráli ani jednu jedinou. Trenér Svoboda tak opět sáhl k oddechovému času. Českým Budějovicím čtvrtý set vůbec nevycházel a zaostávaly za svým soupeřem úplně ve všem. Ten se dostal postupem času až do sedmibodového vedení a o vítězi už prakticky nebylo pochyb. Ačkoliv se Jihočechům podařilo snížit na rozdíl čtyř bodů, za stavu 24:19 měli domácí hned pět možností na ukončení zápasu. Když využili třetí možnost, stala se Příbram první týmem, která připravila Jihostroj o všechny body.

Napravit zaváhání mohou České Budějovice příští sobotu, kdy přivítají na své palubovce ČZU Praha od 18 hodin.

VK Euro Sitex Příbram - VK České Budějovice 3:1 (25:15, 19:25, 25:21, 25:21)

Rozhodčí: Grabovský - Pecháček.
Čas: 108 minut.
Nejvíce bodující hráči: Renovica (19) - Michálek (19)

VK Euro Sitex Příbram: Böhm, Kohlmann, Renovica, Šulista, Van Berkel, Vuorinen - libero Juračka. Střídali Kupilík, Anděl a Lopata. Trenér René Dvořák.

VK České Budějovice: Michálek, Habr, Fila, Kraffer, Sobotka, Mach - libero Kryštof. Střídali Červinka a Kuliha. Trenér Jan Svoboda.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Příbram, Jihostroj, VK Jihostroj České Budějovice, České Budějovice, Jan Svoboda, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poprvé bez bodu. Jihostroj prohrál v Příbrami ve čtyřech setech  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.