Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

SOUTĚŽ: Zlín byl prvním týmem, který připravil Jihostroj o body. Teď se představí v Budějcích

Jen pět zápasů zbývá do konce základní části UNIQA volejbalové extraligy a ten první z nich odehrají českobudějovičtí volejbalisté ve Sportovní hale. V rámci 18. kola přivítají před svým publikem VSC Fatra Zlín, který se momentálně nachází na šestém místě tabulky. Stejně jako domácí však brání svou pozici před dotírajícími soupeři.

Hráči z rodiště Tomáše Bati si v posledním kole nejvyšší soutěže připsali tři body. Byla to takřka povinnost, na druhé straně totiž stála poslední Praha. Výhra však mohla přijít ve třech setech, protože Zlín se po jasné výhře v první sadě nekoncentroval na další průběh a druhé dějství ztratil o pět bodů. Nepřesvědčivý výkon skončil až v koncovce třetí části, kde Fatra prokázala větší zkušenosti a na rozdíl od ČZU nechybovala. Čtvrtý set už byl poté pouze formalitou.

„Začali jsme velmi dobře, ve druhém setu se soupeř zlepšil na servisu i přihrávce a utkání se vyrovnalo. Nakonec asi rozhodl vyrovnaný 3. set, po němž jsme se uklidnili a vyhráli za tři body,“ popisoval po střetnutí kouč Zlína Roman Macek. Jeho svěřenci musí nadále bodovat. Nacházejí se sice na šestém místě tabulky, na osmou Odolenu Vodu ale mají pouze nejtěsnější náskok a posílené deváté Kladno ztrácí body čtyři. A na to se tlačí Ostrava.

Jihostroj se naposledy představil na hřišti předposledního Ústí nad Labem, které se, stejně jako ČZU Praha, již rozloučilo s jakoukoliv nadějí na play-off. Českobudějovickým hráčům sice vyšel vstup do souboje se Severočechy, po chybách v útoku však nabídli domácím bojovat o zisk první sady. Tu ale nakonec v koncovce získali a následně už si s protivníkem v dalších dvou částech bez problémů poradili.

„Domácí bojovali a hráli na hranici rizika. Zlepšeným servisem a obranou jsme jejich snahu otupili a došli si pro vítězství,“ těšilo trenéra Jihostroje Jana Svobodu. I on ale musí být se svým týmem v pozoru. V závodě o první místo zaručující nejlepší postavení pro nadcházející play-off se mistrovský Liberec drží v závěsu pouze o bod a čeká na chybu rivala. K udržení se před Duklou by však mohl pomoci univerzál Maciel, který se naplno vrátil do tréninku.

První vzájemný duel skončil venkovní výhrou Jihostroje v pěti setech. Druhé měření sil začíná ve Sportovní hale ve čtvrtek 11. února od 18 hodin. Bude jej řídit rozhodcovská dvojice Marschner - Kvarda. V případě, že nemůžete být přímo v hledišti, bude k dispozici přímý přenos na portálu TVCOM.cz

Soutěž o vstupenky

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát čtyři vstupenky, které si mezi sebe rozdělí čtyři čtenáři rovným dílem. Každý tedy dostane po jednom lupenu. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do čtvrtečního poledne následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

SOUTĚŽ SKONČILA

Nejvíce bodů udělal Daniel de Souza Maciel. Správně byla možnost C.

Po jedné volné vstupence na dnešní utkání vyhráli čtenáři Lenka Haková, Daniela Hanzalová, Jaroslav Hrbek, Michal Voldřich. Blahopřejeme!

Foto Dominik Svoboda

Štítky soutěž, Jihostroj, Zlín, České Budějovice, Uniqa Insurance Group, Česká volejbalová extraliga mužů, VSC Fatra Zlín, vstupenka, Praha, Tomáš Baťa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Zlín byl prvním týmem, který připravil Jihostroj o body. Teď se představí v Budějcích  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.