Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Jihostroj zdolal Benátky ve čtyřech setech a je v semifinále Českého poháru

Českobudějovičtí volejbalisté bojují v těchto dnech o druhou nejprestižnější českou trofej. Závěrečný turnaj Českého poháru hostí Liberec. A ve čtvrtfinále se zde Jihočechům postavil tým Benátek nad Jizerou, který Jihostroj značně potrápili. České Budějovice ale trpělivým výkonem nakonec udolaly svého soka 3:1 na sety a mohou se těšit na semifinále. Tam narazí na Brno.

Začátek zápasu vyšel lépe volejbalistům z Českých Budějovic, kteří se rychle dostali do vedení 6:2. Trenér Benátek tak sáhl k oddechovému času, ale jeho týmu to příliš nepomohlo. První technický time-out přišel za stavu 8:2. Benátky se dostaly do kontaktu, když snížily na rozdíl pouhých dvou bodů. Jihočechům se ale v dalších výměnách zadařilo a při druhé povinné pauze byl rozdíl čtyřbodový. Náskok si lídr extraligy přinesl i do koncovky první sady, kterou nakonec získal v poměru 25:20.

Druhá sada byla od začátku mnohem vyrovnanější než sada předchozí. Přesto se v průběhu dostali Středočeši do čtyřbodového trháku. Ten si udržovali i v dalším pokračování setu a dokonce ho navýšili. Trenér Svoboda si tak vyžádal oddechový čas. Benátky ale byly v laufu a připisovaly další bod za bodem. S nadějemi na zisk druhého českobudějovického setu už to nevypadalo příliš optimisticky. Volejbalisté z Benátek nad Jizerou se dostali dokonce do desetibodového vedení 21:11! Středočeši dotáhli druhý set do vítězného konce a srovnali stav utkání na 1:1.

I třetí set začal vyrovnaně a žádný z týmů se výrazně neutrhl. První technický oddechový čas přišel za nejtěsnějšího možného rozdílu 8:7 pro Benátky. Ty získaly i další míč, ale Jihostroj dvěma body v řadě srovnal na 9:9. A neuvěřitelně vyrovnaná sada pokračovala dál. Ani jednomu celku se nedařilo svému soupeři odskočit a stav se vyšplhal na 21:21. Poté se po dlouhé době dostaly do vedení Benátky, ale Jihočeši vzápětí srovnali. Když Jihostroj uspěl i na bloku, dostal se do vedení 23:22. A jelikož uhrál i další dva body, tak si připsal třetí sadu na svůj účet a chopil se vedení 2:1.

Také ve čtvrtém setu viděli diváci v liberecké hale vyrovnanou partii. Až těsně před technickým oddechovým časem odskočili hráči z jihočeské metropole na rozdíl dvou bodů. Ten v dalším průběhu postupně navyšovali, až vedení narostlo na 18:13. Tento náskok už Jihočeši neztratili a v poklidu dokráčeli k vítězství 25:17 a celkově 3:1 na sety.

V semifinále se zítra utkají s Brnem, které zdolalo Ostravu 3:0.

VK České Budějovice - VK Benátky nad Jizerou 3:1 (25:20, 13:25, 25:22, 25:17)

Rozhodčí: Kovář - Rychlík.
Čas: 103 minut.

VK České Budějovice: Mach, Habr, Michálek, Maciel, Kuliha, Sobotka - libero Kryštof. Střídali Červinka a Fila. Trenér Jan Svoboda.

VK Benátky nad Jizerou: Motys, Němeček, Koláček, Škach, Nesvačil, Veselý - libero Ticháček. Střídal Starý. Trenér Miroslav Malán.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Jihostroj, Benátky, semifinále, VK Jihostroj České Budějovice, Benátky nad Jizerou, volejbalista, Brno, České Budějovice, Český pohár, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj zdolal Benátky ve čtyřech setech a je v semifinále Českého poháru  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.