Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Zpátky v čele! Jihostroj přetlačil Karlovarsko ve čtyřech setech

Šlágr 21. kola UNIQA volejbalové extraligy zvládl lépe hostující celek z Českých Budějovic. Ten sice prohospodařil první set, ačkoliv vedl již o šest bodů, ale další tři zvládl na výbornou a z lázeňského města si po zásluze odváží tři body a návrat na první místo extraligové tabulky.

Začátek zápasu byl ze strany Českých Budějovic naprosto skvostný. Z prvních sedmi rozehrávek jich uhrály šest pro sebe a trenér Brom si vzal oddechový čas. Ale po něm zasmečoval Maciel a rozdíl byl o šest bodů. V dobrém výkonu pokračovali hosté i nadále a své šestibodové vedení si udržovali i v dalším průběhu prvního setu. Jenže Karlovarsko se zvedlo a začalo mocně dotahovat. Rozdíl byl v jednu chvíli tříbodový. Jihostroj však prostřídal sestavu a dokázal opět odskočit. První set pokračoval jako na houpačce. Domácí mančaft opět zabral a dotáhl se na rozdíl jediného bodu. A to hlavně díky skvělému Málkovi na servisu. Karlovarsko navíc dokonce vyrovnalo na 19:19. Schylovalo se tak k dramatické koncovce. V té byli nakonec úspěšnější domácí a zvítězili 25:23.

I ve druhé sadě začali hosté dobře a dostali se do vedení 3:1, ale Karlovarsko třemi body v řadě skóre otočilo. Na karlovarském taraflexu pokračovala vyrovnaná hra a žádný z týmů se nemohl dostat do trháku. Nakonec se to povedlo domácím volejbalistům, kteří odskočili na 16:14. Netrvalo ale dlouho a Jihočeši dokázali vyrovnat. Přišla tak opět dramatická koncovka a v ní předvedl při jedné z výměn skvělý blok Maciel, díky kterému vedli hosté o dva body. A když se v útoku zadařilo Kulihovi, měl Jihostroj dva setboly. Českobudějovičtí hráči druhý využili a srovnali stav zápasu na 1:1.

Třetí set a opět dobrý začátek volejbalistů Českých Budějovic. Nejprve přišlo vedení o dva body, které postupnými krůčky narostlo až na skóre 11:6. I v dalším průběhu Jihostroj svůj náskok udržoval a do koncovky třetího setu šel s náskokem čtyř bodů a vedením 20:16. Rozdíl narostl až na sedm bodů. Přesně stejný počet vybojovali hosté setbolů. První dva ještě domácí odvrátili, ale když dostal Kuliha nabito, zatloukl balon do země a hosté zvítězili 25:19.

Začátek čtvrtého setu byl velmi vyrovnaný. Vždyť do prvního technického time outu šli Jihočeši s nejtěsnějším možným vedením 8:7. Za stavu 10:9 pro Jihostroj přišla dlouhá rozehra plná netradičních zakončení. Z bodu se nakonec radovali českobudějovičtí hráči. A když se podařilo zablokovat Szczerbaniuka, byl stav 12:9 a domácí kouč sáhl k oddechovému času. Po druhé povinné přestávce vedli hosté 16:12, především díky skvělým blokům. I bod s pořadovým číslem sedmnáct byl díky parádní obraně. Výborný zápas hrál především Mach, který působil po celý zápas velmi jistě a přidával bod za bodem. Vypadalo to, že koncovka čtvrtého setu bude pouze formalitou. Karlovarsko si však připsalo tři body v řadě a trenér Svoboda na to reagoval time-outem. Navíc následný útok Fily skončil v zázemí. Na vítězství ale přece jen přišlo. Závěrečný bod si připsal kapitán Habr, který zablokoval útok domácích a Jihočeši tak mohli slavit výhru 3:1 na sety a návrat na první místo extraligové tabulky.

Poslední utkání základní části odehraje Jihostroj doma v sobotu 12. března od 18 hodin s Ostravou.

VK ČEZ Karlovarsko - VK České Budějovice 1:3 (25:23, 23:25, 19:25, 21:25)

Rozhodčí: Záhorcová - Nedbálek.
Čas: 104 minut.
Nejvíce bodující hráči: Málek (16) - Maciel (18).

VK ČEZ Karlovarsko: Sukuba, Bartoš, Szczerbaniuk, Džavoronok, Široký, Málek - libero Pfeffer. Střídal Janků. Trenér Petr Brom.

VK České Budějovice: Mach, Habr, Michálek, Maciel, Sobotka, Fila - libero Kryštof. Střídali Kuliha, Kraffer a Červinka. Trenér Jan Svoboda.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Karlovarský kraj, Jihostroj, České Budějovice, VK Jihostroj České Budějovice, Česká volejbalová extraliga mužů, ČEZ, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zpátky v čele! Jihostroj přetlačil Karlovarsko ve čtyřech setech  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.