Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Další zahraniční posila. Z řecké nejvyšší soutěže přichází americký univerzál Colin Hackworth

Volejbalový klub České Budějovice pečlivě zbrojí před novou sezonou. Na pozici univerzála před několika dny přišel Chilan Sebastian Gevert z německého Dürenu a teď ho následuje další zahraniční hráč. Druhým diagonálním volejbalistou bude čtyřiadvacetiletý Američan Colin Hackworth. Ten podepsal s Jihostrojem smlouvu na jeden rok.

Sympatický blonďák přichází na jih Čech z řeckého klubu Lamia. V něm ale během minulé sezony neměl tolik příležitostí pro úsměv, který je pro něj typický. Jeho týmu se v nejvyšší řecké soutěži nedařilo a ve dvaadvaceti zápasech získal pouhá dvě vítězství. Lamia proto jednoznačně skončila na posledním místě jen s devíti body a v novém ročníku se mezi elitou nepředstaví.

To však neplatí pro Hackwortha, jenž si zahraje českou nejvyšší soutěž a stoprocentně v ní bude trápit soupeře. V Řecku se totiž s 213 body stal čtrnáctým nejvíce bodujícím hráčem soutěže. Jeho dobré výkony však na lepší výsledky klubu nestačily. Čtyřiadvacetiletý Američan se rovněž může opřít i o svůj servis, se kterým patřil v loňské sezoně mezi dvacet nejlepších hráčů řecké ligy.

Colin Hackworth, rodák z Dublinu v americkém státě Ohio, to koneckonců potvrdil i v minulých ročnících, kdy bojoval za volejbalový tým Lindenwoodské univerzity z Missouri. Během jednatřiceti zápasů v sezoně 2014/2015 byl hned třikrát jmenován hráčem týdne. Zaznamenal 494 bodů, z toho padesát jich bylo ze servisu a pětadevadesát prostřednictvím bloků. Velmi slušné statistiky měl i o ročník dříve. Za Lindenwoodskou univerzitu hrál od roku 2011, předtím působil v dresu střední školy Worthington Kilbourne. Teď na něj ve Sportovní hale čeká ten Jihostroje.

Colin Hackworth

  • Narozen: 2. 3. 1992
  • Národnost: americká

  • Výška: 208 cm
  • Smečařský dosah: 360 cm


Štítky soutěž, VK Jihostroj České Budějovice, Düren, Česko, Řecko, Lamia (město), Dublin, Ohio, Missouri

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další zahraniční posila. Z řecké nejvyšší soutěže přichází americký univerzál Colin Hackworth  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.