Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

SOUTĚŽ: Sportovní svatomartinské odpoledne doplní po zápase Dynama duel Jihostroje s Benátkami

Netradičně v pátek 11. listopadu se českobudějovičtí hráči představí ve své Sportovní hale v rámci 6. kola UNIQA volejbalové extraligy. Soupeřem jim budou Benátky nad Jizerou, které momentálně neprožívají úspěšný start do nového ročníku. Jejich sílu ale není radno podceňovat. Jihostroj s nimi rozehraje bitvu o další body do tabulky od 18 hodin.

Svatomartinský souboj sice nenabídne husu s vínem, zato se diváci budou moci těšit na kvalitní český volejbal. Benátky sice mají na svém kontě pouze tři body, přesto obměněný kádr může, pokud naplní své ambice, pomýšlet vcelku vysoko. Z týmu sice odešel reprezentační blokař Jakub Veselý, který posílil mistrovskou Duklu Liberec, i tak však o hráče národního týmu Středočeši nepřišli. Novým nahrávačem je Pavel Bartoš.

Svěřenci trenéra Pavla Třešňáka však zatím výsledkově strádají. První dva body si připsali hned v úvodním kole nového ročníku, kdy v pětisetovém dramatu přetlačili Odolenu Vodu. V dalším průběhu se jim ale podařilo vybojovat jen dva sety. Až teprve v posledním kole znovu dokráčeli do tie-breaku, tentokrát s Ústím nad Labem. Zkrácenou sadu ale podruhé pro sebe nezískali. 

„Nejsme na tom psychicky dobře a v této situaci můžeme být rádi za bod,“ komentoval po utkání na severu Čech stroze kouč VK Benátky nad Jizerou Pavel Třešňák. Lze mu dát za pravdu, ačkoliv za výkon svých volejbalistů se v Ústí nutně stydět nemusel. Jeho hráči se připravili o bonusový druhý bod především zbytečnými chybami, které pramenily z nervozity.

Jihočeši vykazují v posledních dnech kolísavé výkony. Zatímco před vlastním publikem zvládají soupeře ničit ve třech setech, na venkovních palubovkách mají ke spokojenosti daleko. I velcí favorité už několikrát šlápli vedle. Jak doma, tak venku. Naše sestava bude oproti poslednímu zápasu jiná. V Liberci jsme prohráli a pořád tak hledáme tu ideální. Ale doma vítězství očekáváme,“ je přesvědčen trenér Jihostroje Jan Svoboda.

Dobře ale ví, že nesmí nechat své hráče Benátky nad Jizerou podcenit. „Benátky se hodně změnily. Přišla posila na post diagonálního hráče, Rus Sergejev. Jejich hlavní síla bude na servisu a v ofenzivě. Přitom Benátky byly vždy družstvo, které dobře bránilo a hrálo dobře v poli. Soupeře nepodceňujeme, ale chceme vyhrát,“ dodává kouč Českých Budějovic.

Střetnutí 6. kola UNIQA volejbalové extraligy mezi Českými Budějovicemi a Benátkami nad Jizerou začíná netradičně v pátek 11. listopadu od 18 hodin. Fanoušci, kteří ještě předtím navštíví zápas mezi fotbalovým Dynamem a Viktorií Žižkov, mají do Sportovní haly vstup zdarma. Zápas povede rozhodcovská dvojice Záhorcová – Kvarda. Přímý přenos poběží také na portálu TVCOM.cz.

VK České Budějovice - VK Benátky nad Jizerou, pátek 11. listopadu od 18:00

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát čtyři vstupenky, které si mezi sebe rozdělí dva čtenáři rovným dílem. Každý tedy dostane dva lupeny. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do páteční 11. hodiny následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

SOUTĚŽ SKONČILA

Benátky mají po pěti kolech tři body. Správně je tedy odpověď B.

Dvě volné vstupenky na dnešní utkání vyhráli čtenáři Miroslav Vonášek a Markéta Olžbutová. Blahopřejeme!

Foto Jana Kroneislová

Štítky Benátky, soutěž, Jihostroj, Benátky nad Jizerou, Česká volejbalová extraliga mužů, VK Jihostroj České Budějovice, Dukla Liberec, Jakub Veselý, Pavel Bartoš, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Sportovní svatomartinské odpoledne doplní po zápase Dynama duel Jihostroje s Benátkami  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.