Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jihostroj zlomil ČZU Praha v koncovce druhé sady. Zápas pak otočil a vyhrál za tři body

Trápení v první sadě, hledání receptu na soupeře ve druhé. Tak vypadala pro domácí první část zápasu VK České Budějovice - ČZU Praha. Jihočeši po obratu ve druhé polovině druhé sady vyhráli oba další sety a celkově 3:1.

Hostující outsider překvapil v prvním setu domácí tým svou dobrou obranou i kvalitním útokem. Jihočeši museli skoro celou sadu dotahovat náskok soupeře, který se ale naopak navyšoval. Set ukončil pražský univerzál David Kuboš - 18:25. V podobném duchu se nesla i druhá sada. Hosté opět dokázali domácí tým dostat pod tlak a získávali body.

To už byli v hale i příchozí fanoušci z hokeje a postupně vyburcovali Jihostroj ke zlepšené hře. Ta vedla k bodové sérii a nakonec i zisku sady stejným rozdílem o sedm bodů. Další dva sety se už nesly dle předpokladů v převážně většině v režii domácích. 

Třetí sadu vyhrál Jihostroj nejvýraznějším poměrem 25:16. V posledním setu se Pražané drželi jen v několika úvodních výměnách. Pak už Jihostroj znovu dokázal sérií bodů odskočit a definitivně rozhodnout. Po horším začátku zápasu nakonec získali domácí další tři body. 

Důrazně pokárám hráče za první set. Asi si mysleli, že nám to ČZU daruje, že všechno půjde samo. Extraliga ale není tak slabá, aby nám to slabší týmy dávaly zadarmo. Musíme předvést dobrý výkon, abychom soupeře poráželi.  Trošičku jsme se trápili i ve druhém setu, ale potom si to hráči srovnali v hlavě a začali bojovat,“ uvedl po utkání pro klubový web trenér VK České Budějovice René Dvořák.  

VK České Budějovice - ČZU Praha 3:1 (18:25, 25:18, 25:16, 25:18)

Nejvíce bodující hráči: Filip Křesťan (17), Petr Michálek (15) - Marek Šulc (18). Rozhodčí: Renčín a Krtička. Diváků: 1 000.

České Budějovice: Palgut, Michálek, Mach, Křesťan, Halaba, Ondrovič, libero Kryštof. Střídali: Fila, Polák

Praha: Démar, Šulc, Krajčovič, Kuboš, Patočka, Kuliha, libero Kovařík. Střídali: Svoboda, Kop, Kočka, Horák, Kovařík

Autoři | Zdroj s využitím volejbalcb.cz

Štítky VK České Budějovice, volejbal, Praha, VK Jihostroj České Budějovice, Česká zemědělská univerzita v Praze, Jihostroj, Petr Michálek, Filip Křesťan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj zlomil ČZU Praha v koncovce druhé sady. Zápas pak otočil a vyhrál za tři body  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.