Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: První domácí zápas se Jihostroji povedl. Volejbalisté slaví výhru

První domácí zápas letošní sezony hráči Jihostroje zvládli. Ač se tak ze začátku nezdálo, v druhé polovině utkání favorit zápasu z jihu Čech předvedl svou kvalitu a dovedl zápas před kamerami České televize do vítězného konce.

Do sestavy domácích se překvapivě nevešel blokař Ondrovič, přednost dostal devatenáctiletý reprezentant Josef Polák. Začátek zápasu byl ze strany Jihostroje nervózní, Jihočeši hodně kazili podání a nedařila se jim souhra s nahrávačem. AERO naopak hrálo nebojácně a rychle se ujalo překvapivého vedení 14:8. Poláka vystřídal Todua a Jihostroj se začal pomalu rozjíždět. Dokázal set ještě zdramatizovat, ale ve vyrovnané koncovce si Odolena Voda vedení nenechala sebrat a vyhrála první set v těsném rozdílu 25:23.

Po důrazné přestávkové promluvě trenéra Dvořáka vstoupili domácí do druhého setu výrazně lépe. Začali potvrzovat roli favorita a ujali se vedení 9:3. Ve druhé polovině setu mohli diváci poprvé vidět v akci videorozhodčího, který však přisoudil sporné míče hostům.  Druhý set byl pestrý i na rozdávání trestů, když za stavu 18:14 pro domácí viděl červenou kartu nad hlavou rozhodčího hostující trenér Šiller. Na hřišti se poprvé objevila i nová australská posila Jihostroje Max Staples.
Hosty tyto kontroverzní situace rozhodily a nechali si Jihočechy utéct na rozdíl 8 bodů. Ti už slibné vedení dotáhli do vítězného konce.

Začátek třetího setu byl vyrovnaný. Oba týmy se přetahovaly o body až do stavu 14:11, kdy se Jihostroj ujal výraznějšího vedení. Za stavu 18:14 pro domácí si hostující trenér Jiří Šiller bral druhý oddechový čas. Ani v závěru třetího setu nebyli diváci utkání ochuzeni o napínavou koncovku. Hosté dorovnali na těsný rozdíl 23:22, ale úspěšný blok domácích ukončil třetí set v jejich prospěch.

Ve čtvrtém setu nabral jihočeský volejbalový stroj ty správné obrátky. Domácí si nenechali na svojí palubovku spadnout žádný míč. Do varu se dostal i univerzál Křesťan a smečař Staples, který našel společnou řeč se španělským nahrávačem De Amem.  AERO zkusilo vyměnit nahrávače, ale Jihostroji se dařilo dál. Na hřiště se dostal mladý univerzál Šotola, jehož útok definitivně zlomil odpor hostujícího týmu.

VK Jihostroj České Budějovice – AERO Odolena Voda 3:1 (-23,20,22,17)

Rozhodčí: Rychlík D., Velinov E., Počet diváků: 920

Jihostroj: Michálek, Polák, Křesťan, Fila, Mach, De Amo, libero Kryštof.  Střídali: Todua, Kupilík, Šotola, Staples,

Odolena Voda: Viiber, Mikula, Russell, Hladík, Vanags, Walsh, libero Hadrava. Střídali: Holčík, Gear

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky Jihostroj, volejbal, zápas, Česká televize, Česko, trenér, Max Staples, Odolena Voda, Josef Polák, Aero Odolena Voda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: První domácí zápas se Jihostroji povedl. Volejbalisté slaví výhru  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.