Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ve šlágru kola si Jihostroj hladce poradil s Kladnem

Ve šlágru dvanáctého kola si budějcký Jihostroj překvapivě hladce poradil se svým tradičním rivalem z Kladna. Po prvním jednoznačném setu se zápas trochu zdramatizoval, ve třetím setu se diváci dočkali i velmi napínavé koncovky, naši si však udrželi svou domácí neporazitelnost a vyhráli 3:0.

Do zápasu vstoupil náš tým lépe než hosté. Náskok 7:2 byl zasloužený, Kladenští totiž byli pod velikým tlakem. Navíc třikrát nevynuceně chybovali a trenér Fortuník žádal poprvé o oddechový čas.
Do nominace pro zápas se v domácím týmu vůbec nevešel slovenský blokař Ondrovič, který ještě doléčuje zranění a v základní sestavě se objevil mladší z dvojice univerzálů Marek Šotola. Jihostroji letos skvěle funguje obrana na síti. Tu právě Šotola podpořil dělovkou ze servisu a první set se vyvíjel podle jihočeských not do stavu 13:4. Trenér Fortuník se pokusil otočit gard nahrávačů, vyslal do boje Blažka a na post univerzála přešel Habr, ale všechno bylo málo platné.

Druhý set byl vyrovnanější a také o dost kvalitnější. V jeho polovině se Kladno, kterému už opět nahrával Habr, dokonce dostalo do vedení 11:13. Filip Habr často a rád útočí, úspěšně se o to pokusil dvakrát i v této pasáži zápasu. Nebývá obvyklé, aby hrdinou zápasu bylo libero. Martin Kryštof jím ale v jihočeské sestavě bývá a byl i tentokrát. Hlavně jeho přehled, obrana a klid v rozehrách přetočily skóre na stranu Jihostroje.

Ve třetím setu se podařilo bodově odskočit také Kladnu na stav 1:4. Jeho hráči, včetně trenéra Fortuníka, často komentovali výroky rozhodčích. Čím víc ale diskutovali s arbitry, tím méně se soustředili na zápas. Jihostroj obrátil průběh setu a trpělivou hrou si dokráčel pro třísetové vítězství.

 

VK Jihostroj České Budějovice – Kladno volejbal cz  3:0 (16, 22, 24)

Jihostroj: De Amo, Michálek, Mach, Šotola, Kraffer, Todua, libero Kryštof. Střídali: Křesťan, Kupilík, Staples
Kladno: Hýský, Zajíček, Habr, Vemič, Sobotka, Wallisch, libero Moník. Střídali: Vostárek, Blažek,

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky Budějce, Jihostroj, volejbal, sport, Kladno, Filip Habr, Marek Šotola, Martin Kryštof

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve šlágru kola si Jihostroj hladce poradil s Kladnem  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.