Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jihostroj bojoval v Karlových Varech o tie-break, nakonec odjíždí bez bodu

Na palubovce Karlovarska se hrálo o první místo v UNIQA extralize. Soupeř v prvních dvou setech využil výhodu domácího prostředí, Jihostroj však získal třetí set a ve čtvrtém sahal po tie-breaku. Nakonec získalo všechny tři body Karlovarsko, které tak vystřídalo České Budějovice na vedoucí pozici v extraligové tabulce.

Začátek prvního setu je vyrovnaný do stavu 6:6. Poté domácí výbornou obranou odskakují soupeři do vedení 9:6 a trenér Dvořák si bere první oddechový čas. Ovšem domácí pokračují v dobré hře a navyšují náskok na 11:6. V tuto chvíli přichází druhý oddechový čas Českých Budějovic. Hra se opět vyrovnává a domácí i přesto udržují šestibodový náskok. V hostujícím týmu dochází ke střídání na postu smečaře, když na palubovku přichází Marek Zmrhal. Domácí pokračují v setu bezchybnou hrou a ujímají se vedení 18:9. První set dohrávají hráči Karlovarska výborným výkonem do vítězného konce 25:15 a ujímají se tak vedení v zápase 1:0.

Druhý set je na začátku opět vyrovnaný. Za stavu 8:6 pro Karlovarsko si první oddechový čas bere trenér Českých Budějovic. Hosté dotahují mírný náskok domácích a stav je vyrovnaný 10:10. Obě družstva spolehlivě ztrátují a tak je stav v druhém setu stále vyrovnaný 16:16. Při podání domácího Patrika Indry se domácí dostávají do vedení 19:17. Trenér Dvořák si bere druhý oddechový čas. Do koncovky druhého setu jdou tedy s mírným vedením hráči Karlovarska. Jihostroj dotahuje ztrátu při podání Ondroviče a srovnává stav na 19:19. Za stavu 21:21 přichází první oddechový čas domácího trenéra Nováka. Po dlouhé výměně se dostávají domácí do vedení 23:22. V koncovce druhého setu přicházejí dvě chyby v útoku hráčů Jihostroje a domácí Karlovarsko tak vyhrává druhý set 25:22 a vede v zápase 2:0 na sety.

Třetí set začali lépe hostující tým. Hráči Českých Budějovic se dostávají do vedení 7:3 a trenér Novák si bere oddechový čas. Na podání se dostává Patrik Indra a skvělou sérií srovnává skóre na 7:7. Trenér Dvořák si bere oddechový čas, ale ani ten Indru nezastavuje. Druhý oddechový čas Jihostroje přichází za stavu 9:7 pro domácí. Hosté se výbornou hrou dostávají ve skóre před domácí hráče. Za stavu 12:10 pro Jihostroj přichází oddechový čas pro domácí tým. Oba trenéři jsou tedy v tomto setu již bez možnosti vzít si oddechový čas. Jihostroj pokračuje v dobrém výkonu. Domácí trenér střídá. Posílá na hřiště Ticháčka místo Keeminka a Luxe místo Indry. Stav je 15:12 pro Jihostroj. Po několika chybách domácích hráčů se Jihostroj vzdaluje ve skóre a vede 19:13. Hra se opět vyrovnala a České Budějovice si ve třetím setu stále drží náskok šesti bodů, 23:17. Třetí set vyhrávají hráči Jihostroje 25:19 a snižují tak stav zápasu na 1:2.

Do čtvrtého setu nastoupili domácí borci opět s Keeminkem a Indrou. Set je od začátku vyrovnaný. Obě družstva předvádějí kvalitní volejbal. Domácí se dostávají do mírného náskoku 10:8 a tak přichází první oddechový čas Jihostroje v tomto setu. Při podání domácího Vašiny přichází druhý oddechový čas trenéra Dvořáka, stav je 14:11 pro domácí. Domácí dobře podávají a následně přichází dobrá obrana na síti a tím si udržují mírný náskok 16:13. První oddechový čas domácího trenéra Jiřího Nováka přichází za stavu 17:15 pro jeho družstvo. Novák se tak snaží zastavit narůstající tlak Českých Budějovic. To se mu částečně daří a tak jeho tým vede 19:16. Blok Vašiny přináší domácím další bod. Za stavu 20:16 útočí nekompromisně Indra a přidává další bod pro domácí. Do koncovky čtvrtého setu jde Karlovarsko s pětibodovým náskokem 21:16. Při podání De Ama mají domácí problém s příjmem a trenér Novák si bere oddechový čas za stavu 22:18 pro jeho svěřence. Po třech výborných blocích Jihostroje je stav 23:22 pro domácí. Další chyba při útoku Karlovarska a stav je 23:23. Vašina dává eso a Karlovarsko vyhrává čtvrtý set 25:23 a celkově 3:1 na sety.

VK ČEZ Karlovarsko - VK Jihostroj Č. Budějovice 3:1
(25:15, 25:22, 19:25, 25:23)

Sestavy: VK ČEZ Karlovarsko:  Wilson, Keemink, Vašina, Patočka, Indra, Wiese, libero Pfeffer. Střídali: Lux, Ticháček, Fišer VK Jihostroj České Budějovice:  Stoilovič, Mach, Schouten, Michálek, Ondrovič, de Amo, libero Kryštof. Střídali: Zmrhal, Todua

Nejvíce bodů: Indra 21, Vašina 20, Wiese 9 – Schouten 24, Mach 13, Michálek 7

Útoky: 51:41, Esa: 7:7, Bloky: 9:11, Chyby soupeře: 27:26, Rozhodčí: Rychlík a Marschner

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky České Budějovice, Jihostroj, volejbal, Karlovarsko, Karlovarský kraj, trenér, Karlovy Vary, Patrik Indra, Jiří Novák, Česká volejbalová extraliga mužů, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj bojoval v Karlových Varech o tie-break, nakonec odjíždí bez bodu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.