Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Extraligový titul Karlovarsko ještě slavit nebude. Jihostroj vykřesal naději a vynutil si čtvrtý zápas

Finálová série volejbalové extraligy nabídla do dnešního podvečera nečekaně jednoznačný průběh. Mezi mužstvy Karlovarska a Českých Budějovic se očekával tuhý boj, který se ale v prvních dvou duelech nekonal. Západočeši suverénně ovládli první domácí zápas, následně dokázali prolomit neporazitelnost Jihostroje na jeho palubovce a dnes v podvečer mohli udělat v KV Aréně třetí, rozhodují krok k historicky druhému mistrovskému titulu.

Dnešní duel ale nezačal pro Karlovarsko dobře. Tým trenéra Jiřího Nováka začal nervózně a pustil hosty do šestibodového náskoku. Karlovy Vary se ale po celou dobu play off ukazují neskutečnou mentální sílu, tým si věří a žádný set nepovažuje za prohraný. A to se ukázalo rozhodujícím faktorem i v dnešní úvodní sadě. Domácí se totiž v průběhu setu dokázali nastartovat a postupně náskok hostí umazávali. A smazat ho dokázali v ten nepříhodnější okamžik, tedy v koncovce prvního setu. Za stavu 22:22 šli Západočeši do vedení, ale to si vzali zpět hosté. Ti měli tři setboly, ale Karlovy Vary odolávaly a skóre dokázaly překlopit na svou stranu. Za stavu 27:26 měly první setbol. Podařilo se jim ubránit útok hostí a Lukáš Vašina rozhodl o výhře svého týmu v prvním setu v poměru 28:26.

Výhra úvodního setu dodala domácímu týmu potřebné sebevědomí a na začátku druhého setu se žádné komplikace z pohledu Karlovarska nekonaly. Vary od začátku setu vedly a postupně si vybudovaly pětibodový náskok. Ten Jihostroj sice snížil na tři body, ale Karlovarsko si průběh setu dokázalo pohlídat. To platilo až do stavu 20:18, kdy Filip Rejlek esem snížil na 20:19. Následně sice chyboval, ale přesto dokázal Jihostroj srovnat na 22:22. V tuto chvíli ale Karlovy Vary opět ukázaly vítěznou mentalitu, uhrály dva body v řadě a nakonec i celý set v poměru 25:23.

Třetí sada začala podobně jako ta druhá. Karlovy Vary se ujaly vedení, které si dokázaly držet a i když soupeř bojoval a dokázal snížit na rozdíl jednoho bodu, srovnat krok se mu dlouho nedařilo. Nakonec se to ale Jihostroji povedlo za stavu 20:20. Následně Keeminkovi odpískal rozhodčí nečistou nahrávku a hosté šli do vedení. Vary ale srovnaly na 21:21. Jihostroj však šel do dvoubodového trháku, na což reagoval domácí trenér Novák střídáním na postu nahrávače a poslal do hry zkušeného Lukáše Ticháčka. Ani to ale domácím nepomohlo a Jihočeši vyhráli třetí sadu poměrem 25:23. Vynutili si tak prodloužení zápasu minimálně o další set.

Na začátku čtvrté sady se zdálo, že by České Budějovice mohly jít do trháku, ale domácí s nimi rychle srovnali krok. Jenže hosté opět zabrali a za stavu 6:9 z pohledu domácích, přinutili trenéra Nováka k oddechovému času. Ten byl úspěšný a Karlovarsko záhy srovnalo na 11:11. Jenže hosté byli trpělivější a šli do čtyřbodového vedení. To sice dokázaly Karlovy Vary snížit, nikoliv však smazat. Hosté si své vedení udrželi až do konce setu, který vyhráli 25:22.

Rozuzlení třetího utkání tak muselo padnout v pátém setu. Ten byl od začátku vyrovnaný až do stavu 5:5. Pak šli hosté do dvoubodového vedení, které si dokázali držet až do stavu 11:13. Poté Vary uhrály dva body a vyrovnaly na 13:13. Karlovy Vary pak ubránily útok soupeře a opět Lukáš Vašina vybojoval první mečbol zápasu a celé série. Jenže ten Západočeši neproměnili a naopak pustili hosty do vedení. Mečbol byl najednou na druhé straně. Ani Jihostroj ale první mečbol neproměnil. A neproměnil ani druhý, třetí a čtvrtý. Povedlo se mu to až na pátý pokus, čímž dokázali vyhrát pátý set 20:18 a celý zápas 3:2 na sety.

Stav finálové série je tedy 2:1 na zápasy pro Karlovarsko a čtvrtý duel se hraje v pátek opět na jihu Čech.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook VK Jihostroj/ Dan Kubát

Štítky Jihostroj, Karlovarsko, volejbal, zápas, Karlovarský kraj, Karlovy Vary, České Budějovice, KV Arena, Česká volejbalová extraliga mužů, Jiří Novák, trenér, Lukáš Vašina, Lukáš Ticháček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Extraligový titul Karlovarsko ještě slavit nebude. Jihostroj vykřesal naději a vynutil si čtvrtý zápas  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.