Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihostroj padl. Volejbalisté Karlovarska získali druhý extraligový titul

Volejbalisté Karlovarska slaví druhý extraligový titul. Svěřenci trenéra Jiřího Nováka porazili v rozhodujícím pátém finálovém utkání České Budějovice 3:1 po setech 25:15, 25:19, 20:25, 25:22 a sérii ovládli 3:2 na zápasy.

Karlovarsko mohlo vyhrát ve třech zápasech, v prvním utkání zvítězilo doma 3:0 a poté v Českých Budějovicích 3:1. Ve třetím duelu ale nevyužilo na své palubovce mečbol, Jihostroj otočil na 3:2 a čtvrté utkání vyhrál 3:1. V pátém zápase bylo Karlovarsko úspěšnější.

"Vítězství je krásné. Kluci se dokázali zmobilizovat a parádně zápas odehrát," řekl trenér Novák v České televizi. "Je to určitě tým s potenciálem, velice silný do ofenzivy. V rozhodujících chvílích si dokázal pomoct obranou a věřím, že jeho výkon ještě poroste."

Ve své sedmileté historii Západočeši navázali na triumf z roku 2018. Pozici šampionů převzali právě od Jihočechů, kteří desátý titul získali v roce 2019. Loni byla soutěž ukončena kvůli koronaviru po základní části a mistr nebyl vyhlášen.

Poprvé ve finále začal na nahrávce Karlovarska kapitán Lukáš Ticháček, který šel první na podání a domácí rozjeli duel šestibodovou sérií. "Jsme rádi, že jsme takhle začali a povedla se nám šňůra," řekl smečař Lukáš Vašina, Západočeši se opírali razantně do servisu a po esu univerzála Patrika Indry vedli 11:4. Set získali s náskokem deseti bodů.

Ve stejném duchu začal i druhý set a Karlovarsko získalo rychle při Ticháčkově podání náskok 5:0. Trenér hostů René Dvořák se snažil míchat sestavou, ale nastartovat obrat se mu nepodařilo. Karlovarsko i druhý set dotáhlo jistě k výhře. "První dva sety jsme předvedli nejhorší výkon v sezoně, to nebylo hodné finále a nechápu, co jsme měli v hlavách," řekl kouč Dvořák.

"Necháváme je hrát, musíme zpřesnit hru a vyvarovat se chyb," nabádal budějovický univerzál Filip Rejlek. Karlovarsko ve třetím setu trošku vypadlo z rytmu, hůře podávalo a začalo chybovat. Budějovičtí zlepšili příjem, rázem získali energii a vykřesali naději.

Ve čtvrtém setu prohrávalo Karlovarsko o tři body, ale univerzál Indra, s 22 body nejlepší hráč utkání, srovnal smečí na 17:17. V koncovce rozhodla odvaha domácích, Vašinovo eso a úspěšný blok. Oslavy odstartovalo nepřesné Rejlkovo podání.

Karlovarsko - České Budějovice 3:1 (15, 19, -20, 22)

Rozhodčí: Krtička, Rychlík. Čas: 107 min. Konečný stav série: 3:2.

Sestavy a body: Karlovarsko: Ticháček 6, Vašina 15, Patočka 9, Indra 22, Wiese 12, Wilson 11, libero Pfeffer - Lux, Keemink, Římal, Baláž 1. Trenér: Jiří Novák. Baláž, .

České Budějovice: De Amo , Michálek 14, Ondrovič 9, Rejlek 11, Stoilovič 10, Todua 5, libero Kryštof - Schouten 6, Piskáček 1, Zmrhal, Polák, Mach 1. Trenér: René Dvořák.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK Jihostroj

Štítky Sport, volejbal, muži, extraliga, play off, finále, Karlovarský kraj, České Budějovice, Jiří Novák, volejbalista, Lukáš Ticháček, Filip Rejlek, Patrik Indra, Lukáš Vašina, Jihostroj, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj padl. Volejbalisté Karlovarska získali druhý extraligový titul  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.