Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Volejbalisté Jihostroje vyrazili za odvetou Poháru CEV až na Sibiř

Za odvetou evropského Poháru CEV museli volejbalisté Jihostroj České Budějovice absolvovat téměř šest tisíc kilometrů dlouhou cestu do Kemerova. Proti tamnímu Kuzbassu se Jihočeši představí ve čtvrtek 9. prosince od 13 hodin středoevropského času.

Už při oznámení soupeře pro Pohár CEV bylo zřejmé, že Jihostroj čeká dlouhé cestování. Kemerovo leží v sibiřské části Ruska, téměř až u hranic s Mongolskem. Českobudějovická výprava odjela v úterý brzy ráno autobusem od Sportovní haly, aby ještě v dopoledních hodinách absolvovala let z Prahy do Moskvy. V hlavním městě Ruska Jihostroj čekal téměř šest hodin na další let do Novosibirsku. Odtud pak tým čekala čtyřhodinová cesta autobusem do Kemerova.

Bude to těžké utkání, varuje trenér

České Budějovice se však potřebují z dlouhé cesty rychle oklepat, jelikož pro postup do dalšího kola Poháru CEV musí na hřišti ruského giganta uspět. Jihostroj potřebuje vyhrát 3:0 nebo 3:1, v případě vítězství 3:2 by následoval zlatý set, který by rozhodl o postupujícím. Jihočechy čeká proti klubu z prestižní ruské Superligy náročný úkol, s týmem navíc neodcestoval blokař Oliver Sedláček, kterého trápí problémy se zády. Trenéru Dvořákovi tak zbyli pouze dva blokaři – Radek Mach a Josef Polák.

V prvním zápase šestnáctifinále Poháru CEV předvedl Jihostroj v domácím prostředí heroický výkon a byl blízko vítězství. Českobudějovičtí však ztratili slibný náskok 11:6 a 12:8 v tie-breaku, a nakonec prohráli po velkém boji a sympatickém výkonu 2:3 na sety. „Postupové šance se nám trochu ztenčily. Bude to nesmírně obtížné v cizím prostředí, ale musíme opět podat náš maximální výkon a uvidíme, jestli to bude stačit,“ říká hlavní trenér René Dvořák.

Mezi prvním duelem Poháru CEV a odvetou stihla obě mužstva zápasy ve svých domácích soutěžích. Zatímco Jihostroj vyhrál ve Zlíně jednoznačně 3:0 a upevnil si pozici na prvním místě extraligové tabulky, Kemerovo prohrálo doma s Kazaní 0:3 a propadlo se na desáté místo v Superlize. Hned po pátečním návratu z Ruska čeká Jihostroj rychlý nástup do rozjetého extraligového vlaku. Už v pondělí 13. prosince totiž hostí ve Sportovní hale Liberec (17:00).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky volejbal, Jihostroj, pohár, Rusko, Sibiř, Kemerovo, České Budějovice, volejbalista, Ruská superliga ledního hokeje, Moskva, Mongolsko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté Jihostroje vyrazili za odvetou Poháru CEV až na Sibiř  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.