Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Stejně jako A-tým Jihostroje i starší žáci vybojovali Český pohár

Centrum talentované mládeže českobudějovického volejbalového klubu si připsalo významný úspěch. Po deseti letech se starším žákům podařilo vybojovat triumf v Českém poháru na 51. ročníku finálového turnaje žáků v Hradci Králové.

Starší žáci hráli v této sezoně tříkolový turnaj Českého poháru. V prvním kole obsadili českobudějovičtí mladíci třetí místo a druhé kolo ve Frýdku-Místku ovládli. Před finálovým turnajem ztráceli v dlouhodobé tabulce bod na vedoucí Kladno, ale díky vítězství na třetím turnaji v Hradci Králové se stali celkovými vítězi Českého poháru.

Pod velký úspěch českobudějovické volejbalové mládeže se zapsali svěřenci hlavní trenérky Nikoly Schwachové. Starší žáci předvedli skvělý týmový výkon, ale dominovali také v individuálních oceněních. Nejlepším blokařem turnaje se stal Dominik Tóth a nejvíce bodujícím hráčem turnaje byl Tomáš Skolka.

Starší žáci navázali na úspěch A-týmu Jihostroje, který vybojoval Český pohár na únorovém turnaji v Teplicích. Před prvním čtvrtfinálovým zápasem extraligového play-off 26. března tak oba týmy společně představí své trofeje fanouškům. „Úspěch starších žáků je oceněním za dlouhodobou práci s mládeží. Děkujeme všem hráčům a trenérům starších žáků za reprezentaci klubu,“ říká šéftrenér mládeže Vojtěch Zach.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Jihostroj

Štítky Jihostroj, volejbal, Český pohár, soutěž, VK Jihostroj České Budějovice, Hradec Králové, Volleyball.cz Kladno, Dominik Tóth, Frýdek-Místek, Teplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stejně jako A-tým Jihostroje i starší žáci vybojovali Český pohár  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.