Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Smečařský post Jihostroje beze změn. Michálek začne patnáctou sezonu

Poslední otazníky ohledně setrvání hráčů z uplynulé sezony zodpovězeny. Volejbalový klub uplatil opci na Petra Michálka a novou smlouvu podepsal Daniel Šulista. Jihostroj tak půjde do sezony 2022/23 se stejným složením na smečařské pozici.

Přidávají se tak ke dvojici Filip Stoilovič – Martin Licek, která měla podepsané kontrakty už z minulého léta. Uplatnění opčního práva pro Petra Michálka znamená, že v Jihostroji začne už svou jubilejní patnáctou sezonu! Díky tomu vyrovná v historickém žebříčku odehraných sezon třetího Jiřího Voříška. Déle oblékali českobudějovický dres jen Petr Habada (18 sezon) a Radek Mach (19 sezon).

„Jsme rádi, že u nás Petr zůstává. Jsem přesvědčený, že i po tolika sezonách má našemu mužstvu co dát. V extralize patří dlouhodobě k nejlepším přihrávajícím smečařům a přidanou hodnotu má v tom, že dokáže být správně drzý a tým zdravě nahecovat,“ uvádí generální manažer Robert Mifka na adresu dvaatřicetiletého smečaře.

Po vypršení smlouvy se na novém kontraktu domluvil také jednadvacetiletý mladík Daniel Šulista, který dostával v uplynulé sezoně zase o něco větší šanci na hřišti. Na o další kus větší herní vytížení by se měl těšit i v sezoně 2022/23. „Dan první sezonu hlavně sbíral zkušenosti, v nedávno skončeném ročníku už se dostával více do hry a bylo vidět, že udělal výkonnostní progres. Věříme, že se bude dále zlepšovat a řekne si o ještě větší prostor na hřišti v nadcházející sezoně,“ říká Robert Mifka.

Jedenáct jmen z dvanáctičlenné soupisky pro sezonu 2022/23 je známých. Kromě trojice Radek Mach, Miguel de Amo, Casey Schouten, kteří v Jihostroji nebudou pokračovat, zůstává tým pohromadě. Novými posilami jsou Matias Giraudo a navrátilec Peter Ondrovič. Poslední nové jméno na post univerzála klub oznámí ve středu 1. června.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky Jihostroj, tým, soupiska, hráči, volejbal, Petr Michálek, Radek Mach, Robert Mifka, Jiří Voříšek, Peter Ondrovič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smečařský post Jihostroje beze změn. Michálek začne patnáctou sezonu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.