Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jihostroj vyzve v Poháru CEV Schönenwerd. Nemají co ztratit, varuje trenér Zach

Velké utkání mají na programu volejbalisté českobudějovického Jihostroje. Už zítra večer doma vyzvou švýcarský Schönenwerd v osmifinále Poháru CEV. Jihočeši mají po venkovní výhře výhodnější pozici, ale podle trenéra Vojtěcha Zacha je před domácím týmem těžký úkol.

Švýcarský tým Volley Schönenwerd je aktuálně čtvrtý v tamní nejvyšší soutěži. V Poháru CEV vyřadil maďarský Kaposvár SE a nyní bojuje v osmifinále s Jihostrojem. První utkání vyhrály České Budějovice 3:1 a přivezly si domů pohodlnou pozici pro zítřejší odvetu.  

Jihočeši si ale uvědomují, že soupeře nemohou podcenit. Ve Švýcarsku první set domácí vyhráli 25:15. „Švýcaři určitě přijedou s kompaktnějším týmem, než který měli při prvním zápase. Hlavně už budou mít k dispozici svého prvního univerzála, který byl zraněný,“ uvedl v tiskové zprávě před utkáním trenér Vojtěch Zach.

Jihostroj ve čtvrtek doma porazil Kladno 3:1 a připsal si už osmou ligovou výhru za sebou. Volejbalisté Českých Budějovic se ale minulý týden hodně nadřeli, a tak musí trenér Zach zvažovat sestavu. „Budu muset přemýšlet, jakou sestavu postavit. Proti Kladnu skvěle zahrál Petr Michálek a ze sestavy nám naopak vypadl Martin Licek, který prostě zrovna neměl svůj den,“ popsal Zach.

Jihostroji stačí k postupu do play-off Poháru CEV vyhrát v českobudějovické sportovní hale dva sety. „Naopak si myslím, že to budeme mít my složitější. Schönenwerd přijede s tím, že nemá co ztratit. Jeho mančaft rozhodně má kvalitu, takže očekávám opět těžký zápas. Chtěl bych poprosit diváky, aby nás přišli podpořit a pomohli nám k vítězství a postupu,“ dodal Zach. Utkání začíná v 18 hodin. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky české budějovice, jihostroj, volejbal, pohár cev, sport, vojtěch zach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj vyzve v Poháru CEV Schönenwerd. Nemají co ztratit, varuje trenér Zach  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.