Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

O finále extraligy bude Jihostroj bojovat s Libercem. Poprvé doma 8. dubna

Hlavní cíl pro sezonu v podobě postupu do semifinále už Jihostroj splnil, nyní se chystá porvat o nejvyšší příčky volejbalové extraligy. Semifinále play-off začne 4. dubna v Liberci, na domácí duel ve Sportovní hale se mohou fanoušci těšit v sobotu 8. dubna od 18 hodin.

Čtvrtfinále nakonec nebylo tak napínavé, jak se předpokládalo. Jihostroj zvládl sérii s Odolenou Vodou bez ztráty jediného setu ve třech zápasech. „Věřil jsem, že přes Odolenou Vodu přejdeme. Trochu mě překvapilo, že to nebyl větší boj,“ svěřil se hlavní trenér Jihostroje Vojtěch Zach. Postupem do semifinále českobudějovičtí volejbalisté splnili vytyčený cíl. Chuť poprat se o nejlepší umístění ale mají velkou. A teď už půjde opravdu o všechno!

V cestě do finále play-off bude Jihostroji stát tradiční rival – Dukla Liberec. Také Dukla zvítězila 3:0 na zápasy a ve čtvrtfinálové sérii se Zlínem ztratila jen dva sety. Postavení po základní části favorizuje Liberec, který skončil na druhém místě s 61 body. Dukla tak bude mít v sérii výhodu domácího prostředí v prvním a případném pátém utkání. Navíc vyhrála letošní Český pohár. Jihostroj v základní části zaostal o šest bodů, ale na druhou stranu vyhrál oba vzájemné duely v této sezoně. Jisté je, že bitva o finále extraligy bude velkolepá!

Semifinále začne 4. dubna v Liberci, poprvé doma se Jihostroj představí 8. dubna v 18 hodin. Vstupenky mohou fanoušci kupovat už nyní – základní vstupenka vyjde na 200 Kč, zlevněná pro studenty a seniory stojí 150 Kč. Z důvodu očekáváného zvýšeného zájmu o vstupenky volejbalový klub doporučuje fanouškům zakoupit v předstihu eVstupenku na www.cbsystem.cz.

Program semifinálové série

4. dubna: VK Dukla Liberec – VK Jihostroj České Budějovice (18:00)
8. dubna: VK Jihostroj České Budějovice – VK Dukla Liberec (18:00)
12. dubna: VK Dukla Liberec – VK Jihostroj České Budějovice (17:00, ČT sport)

Případné další zápasy

16. dubna: VK Jihostroj České Budějovice – VK Dukla Liberec (18:00)
20. dubna: VK Dukla Liberec – VK Jihostroj České Budějovice (18:00)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky VK Jihostroj České Budějovice, Liberec, finále, semifinále, Česká volejbalová extraliga mužů, Aero Odolena Voda, Dukla Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O finále extraligy bude Jihostroj bojovat s Libercem. Poprvé doma 8. dubna  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.