Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mládež Jihostroje získala mistrovský titul v kategorii do 22 let

Českobudějovická mládež si připsala další obrovský úspěch. Na stříbro, které získali dorostenci na domácím mistrovství republiky, navázala kategorie hráčů do 22 let zlatou medailí! Do budoucna tak má Jihostroj o mladé talenty postaráno. O finálovém turnaji promluvil trenér Tomáš Skolka.

Jak hodnotíte mistrovství republiky se zlatou medailí na krku?
Celý turnaj jsme odehráli bravurně, kromě finálového jsme všechny zápasy vyhráli 3:0. Děkuju klukům za práci nejen při finálovém turnaji, ale i v celé sezoně. Hráči pochopili, že prvotní je obrana na síti a v poli a odměna jim za to je útok a ne obráceně.

Jediné drobnější zaváhání nastalo až v samotném finále.
Před finále s Příbramí jsme spolu s trenéry Honzou Suchým a Petrem Kohoutem vštěpovali klukům, že finále chceme vyhrát, ne si ho užívat. Dva sety jsme měli suverénně pod kontrolou. Ve třetím setu jsme ještě vedli 21:17, ale pak už se někteří hráči začali vidět s pohárem nad hlavou a doutníkem v puse. Vynikající servis Rosenbauma nás vrátil zpět na zem, protože Příbram třetí set otočila. Musím smeknout před soupeřem, jak se vrátil do zápasu po druhém setu, který jsme vyhráli 25:8. My jsme pak museli hráče psychicky resuscitovat na lavičce, za to patří dík celému realizačnímu týmu.

Získal jste na mistrovství republiky nějaké nové zkušenosti i vy jako trenér?
Potvrdilo se mi, že člověk musí před utkáním mládežnických kategorií vcházet do haly spíše jako kouč než trenér. Zápasový adrenalin u hráčů způsobuje, že velmi často nepustí do mozku ke správnému provedení například informaci o technice úderu.

Byl v týmu někdo, kdo si zaslouží speciální pochvalu?
Přestože jsem to nikdy neudělal, tak bych výjimečně chtěl veřejně pochválit jednoho hráče a věřím, že mi to ostatní kluci v týmu odpustí. Tomáš Brichta hrál fantasticky a je to poctivý, pracovitý, obětavý, a hlavně skromný kluk. Minulý týden mu to společně s kategorií osmnáctiletých nevyšlo, přestože jsme hráli perfektní turnaj – Praha zkrátka odehrála jeden zápas v roce excelentně. Teď byl Tomáš společně s ostatními on tím „zlatým“ lídrem. Už jsem podobného hráče jednou vedl. Je to taky levák, taky univerzál a taky Budějčák, který teď už válí západně od nás – Marek Šotola. Doufám, že Tomáš Brichta půjde v jeho stopách.

Pochvalu si jistě zaslouží také trenérský tým.
Samozřejmě, mistři jsou všichni naši trenéři mládeže, kterým prošli tito hráči rukama od žáků až po kategorii do 22 let. Při finálovém turnaji byla s Honzou Suchým a Petrem Kohoutem vynikající spolupráce. Petra Kohouta už jsem chválil minule a udělám to znovu – on má v této sezoně s mládeží už čtyři medaile – 2x zlatou s U16, 1x stříbro s U18 a 1x zlato s U22. Zkrátka dobrý trenér na dobrém místě.

Jaké byly oslavy?
Největší emoce stříkají z trenérů a hráčů prvních dvacet vteřin po závěrečném vítězném hvizdu rozhodčího. Oslavy proběhly ihned po zápase a kluci si to asi náramně užili. Těším se, že se po sezoně sejdeme ještě s hráči a všemi trenéry na druhou oslavu. (úsměv)

Sestava kategorie do 22 let: Ondřej Zelenka, Lukas Tóth, Ondřej Homan, David Smažík, Matyáš Rubáček, Vojtěch Pitner, Tobiáš Bebr, Václav Štekl, Josef Leština, David Kohout, Tomáš Brichta, Tobiáš Dvořák, Adam Janů, Mikuláš Richter. Trenéři: Jan Suchý, Tomáš Skolka, Petr Kohout.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Jihostroj

Štítky Jihostroj, trenér, zlatá medaile, Pierre de Lasenic, finále, Příbram, Marek Šotola, Václav Štekl, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mládež Jihostroje získala mistrovský titul v kategorii do 22 let  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.