Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Jihostroj pokračuje v posilování. Přichází 208 centimetrů vysoký Kubánec

První evropské angažmá si v Českých Budějovicích vyzkouší Alejandro Miguel González Rodríguez. Reprezentant Kuby se stane se 208 centimetry nejvyšším hráčem týmu. Naposledy působil v Brazílii.

Dvacetiletý Alejandro Miguel González Rodríguez přichází na post univerzála. Uplynulé roky působil na Kubě a poslední dvě sezony strávil v Brazílii, kde si ho našel nejlepší klub brazilské Superligy Sada Cruzeiro, uvedl Jihostroj v tiskové zprávě. Pravidelně pak nastupoval v základní sestavě za tým Araguari Volei.

Alejandro González byl také na Panamerickém poháru hráčů do 21 let, ve kterém Kuba ve finále porazila silnou reprezentaci USA. Kubánec tehdy získal ocenění pro nejužitečnějšího hráče a obdržel také cenu pro nejlepšího univerzála.

V Jihostroji podepsal roční smlouvu s možností jejího prodloužení ze strany klubu na další dvě sezony. „Alejandro k nám přichází rozvinout svůj velký talent a postupně by se měl stát naší ofenzivní oporou, k čemuž má exkluzivní fyzické předpoklady. Přesvědčil nás, že má velkou osobní motivaci tvrdě na sobě pracovat. Přestože už má za sebou plnohodnotnou sezonu ve velmi kvalitní brazilské Superlize, kde se dokázal prosadit, bude to jeho první sezona v Evropě a při jeho mládí od něj nemůžeme očekávat, že bude od začátku hlavním tahounem týmu. Rozhodně se však bude chtít se Stijnem van Schiem poprat o pozici prvního univerzála a takový zdravý konkurenční boj může oběma hráčům i týmu pouze prospět,“ uvedl v tiskové zprávě generální manažer Robert Mifka.

Na post nahrávače přichází do Jihostroje Brazilec Carísio

Jihostroj získal další posilu. Z Brazílie přichází na jih Čech Eduardo Carísio, který má na svém kontě několik startů za reprezentaci. Pyšnit se může také bohatou sbírkou trofejí a medailí. Sedmadvacetiletý nahrávač měří 190 centimetrů a kromě...

Z Brazílie míří do Budějovic také Eduardo Carísio, který má na svém kontě několik startů za brazilskou reprezentaci. Pyšnit se může také bohatou sbírkou trofejí a medailí. Sedmadvacetiletý nahrávač měří 190 centimetrů a kromě Brazílie působil také ve francouzské Ligue A.

Ze zahraničí získal Jihostroj také třetího blokaře. Česko-slovenské duo Sedláček–Ondrovič doplní Sam Taylor-Parks z Kanady. Robustní 203 centimetrů vysoký blokař si vyzkoušel českobudějovickou atmosféru během loňského Poháru CEV v dresu Schönenwerdu, se kterým získal na konci sezony mistrovský titul ve Švýcarsku.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky české budějovice, jihostroj, posila, přestup, kubánec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj pokračuje v posilování. Přichází 208 centimetrů vysoký Kubánec  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.