Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sokol ztratil sérii s Nuclears Třebíč 1:2. Před posledním kolem TOP 6 ještě může doufat ve finálovou čtyřku

PR článek

Ve čtvrtém kole nadstavby Extraligy se baseballisté Sokola Hluboká nad Vltavou utkali v třízápasové sérii s hráči Nuclears Třebíč. Sokol podlehl týmu z Vysočiny 1:2 na zápasy. V neúplné tabulce mu patří se třemi výhrami a osmi prohrami šesté místo, stejně jsou na tom pátí Hroši Brno. Čtvrtí Eagles Praha, kteří dodrží poslední postupovou příčku, mají o výhru více.

Ve středu 5. července dohrají Sokolové odložené utkání s Tempem Praha. Poslední sérii pak odehrají o víkendu právě s Hrochy Brno.

Nuclears Třebíč – Sokol Hluboká 8:4

Aneb jak ztratit vyhrané utkání během předposlední směny… V Třebíči sahal Sokol po vítězství až do osmé směny, ale během její dohrávky přišel o bod, který může být v konečném účtování TOP 6 klíčový. Utkání začalo pozvolna, nadhazovači, třebíčský Lukáš Hlouch a hlubocký Alec Lemmon, utkání kontrolovali a první bod přišel po chybě v poli Sokola až ve čtvrté směně. V šesté chybovali domácí a Sokol si připsal hned tři doběhy. Vedení držel a v osmé směně navýšil na slibných 4:1. Ale přišla dohrávka osmé směny a neuvěřitelných sedm doběhů Třebíče! Miroslav Křivánek trefil šťastně třímetový odpal, bylo srovnáno, ale Třebíčtí pokračovali v ofenzivě, otočili ve směně celkem dvanáct pálkařů a připsali další čtyři body a rázem vedli 8:4. V deváté směně pak domácí nadhazovač Lukáš Pácal zavřel s přehledem utkání a Třebíč si připsala díky finiši první bod.

Nuclears Třebíč – Sokol Hluboká 7:8

Ve druhém utkání v Třebíči pálkaři Sokola udeřili už ve druhé směně. Po chybách obrany získali hned čtyři doběhy a podobě jako v prvním utkání drželi slibné vedení 4:0. Domácí stáhli ve čtvrté a v páté směně po bodu, ale Sokolu opět vyšla sedmá směna, kdy si připsali další čtyři doběhy a vedli 8:2. Opět se ale ukázalo, že Nuclears bojují až do konce. V osmé směně stáhli dva doběhy a v deváté dokonce tři, ale na rozdíl od pátku to nestačilo a Sokol dokázal uhájit alespoň jednobodové vítězství. Odvezl si tak z Vysočiny alespoň bod, i když sahal po obou. Škoda, sen o finálové čtyřce stále žije, ale ty koncovky... V tomto utkání Sokolu pomohly především chyby v obraně domácích. Velmi dobře odházeli své směny Petr Vojta a Viktor Sedláček, třetí nadhazovač Sokola Joseph Enea musel v závěru vzdorovat drtivému tlaku Třebíče, ale utkání nakonec vítězně uzavřel, k tomu přidal i dvoumetový odpal. Na pálce se dařilo Martinu Mužíkovi a Vasylovi Županinovi s třímetovými odpaly, dvoumetový přidal i Kamil Miranda. Za domácí se blýskl homerunem Russell Strilchuk.

Sokol Hluboká – Třebíč Neclears 3:6

Nedělní domácí utkání začal Sokol doběhem v první směně po dalekém hitu Martina Mužíka. Ale to bylo bohužel nadlouho vše, co domácí pálkaři dokázali. Ve čtvrté směně si Třebíč vzala vedení dvěma doběhy po dlouhém odpalu šestnáctiletého Vojtěcha Šabackého. Až do sedmé směny se skóre neměnilo, v její dohrávce se Sokolu podařilo utrhnout další dva doběhy a domácí vedli 3:2. Na pálce se dařilo Martinu Mužíkovi a Kamilovi Mirandovi, do sedmé směny držel Sokol nadhazovač Takamune Ichige, tři hity a metu zdarma přidal vynikající Camden Vasquez. Pak ale už potřetí v sérii přišel drtivý závěr Třebíče, kterému domácí nadhazovači opět nedokázali vzdorovat. Darovali mety zdarma a Nuclears slabší chvilky domácích nadhazovačů využili k obratu. V osmé a deváté směně stáhli povždy po dvou dobězích a vzali si utkání a s ním i celou sérii. Situace v boji o čtvrtou postupovou příčku v TOP 6 si tak zkomplikovali, naděje na postup ale stále teoreticky žije.

Ve středu 5. července tedy Sokol Hluboká doma ve sportovně relaxačním areálu dohrává od 13. hodin odložené utkání s Tempem Praha, které je aktuálně na druhé pozici a s přehledem kráčí do TOP 4. A o víkendu Hlubokou čeká poslední rozhodující série s Hrochy Brno, kteří jsou na tom bodově stejně jako Sokol. Pokud by se Hlubockým podařilo sérii zvládnout, mohou teoreticky dosáhnout na postup do finálové čtyřky, bude to ale těžké a postup bude záležet i na výsledcích Eagles Praha, kteří mají nyní o vítězství více. V pátek 7. července se hraje od 19. hodin ve sportovně relaxačním areálu na Hluboké, druhé domácí utkání sehraje Sokol v sobotu od 13. 00. Sérii zakončí Sokol v Brně v neděli od 13. hodin.

Ohodnoť článek

Štítky baseball, hluboká nad vlatvou, turnaj, výsledek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokol ztratil sérii s Nuclears Třebíč 1:2. Před posledním kolem TOP 6 ještě může doufat ve finálovou čtyřku  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.