Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Baseballisté Sokola Hluboká zakončili extraligovou sezonu výhrou a šestým místem v TOP 6

PR článek

Posledními dvěma utkáními se o víkendu baseballisté Sokola Hluboká nad Vltavou rozloučili s nadstavbovou TOP 6 české baseballové Extraligy. Po čtvrtém místě v základní části obsadili v nadstavbě celkové šesté místo. Do finálové čtyřky se probojovaly brněnské týmy Draci a Hroši a pražské týmy Tempo a Eagles. Dva „venkovští“ účastníci nadstavby – Třebíč Nuclears a Sokol Hluboká - zůstali za branami TOP 4.

Eagles Praha – Sokol Hluboká 7:6

Zatímco hostující Sokol již věděl, že zůstane za branami TOP 4, Eagles museli vyhrát, aby ještě mohli pomýšlet na boje o titul. A podle toho také vypadala první směna, v níž Pražané stáhli hned tři doběhy. Než se hlubocký nadhazovač Joseph Enea rozehřál, daroval tři mety zdarma, a přišel náležitě trest v podobě doběhů po hitu Janu Výbory. Sokol korigoval ve druhé směně, kdy se prosadil mladík Michal Cajz, který poslal domů Matěje Dvořáka. Ve čtvrté směně přidali Pražané dva body, ale Sokol kontroval v páté  směně třemi doběhy a zápas pořádně zdramatizoval.

Na pálce se ve směně dařilo Camilovi Mirandovi, opět skvěle pálil Michal Cajz a Camden Vasquez a Sokol stáhl na 4:5. Vítězné body získali Eagles v šesté směně díky třímetovému odpalu Gehriga Octavia a následném solo homerunu Marka Chlupa. Ale Sokol se nevzdával a k vyrovnání mu chyběl jediný bod, když se v osmé směně krásně trefli Lukáš Jelínek, Matěj Dvořák, Vasyl Zhupanin a Camilo Miranda. Josepha Eneu na nadhozu vystřídal Takamune Ichige a pálkaře Eagles držel na uzdě, Pražané ale utkání, které je poslalo mezi semifinalisty, dokázali dovést do vítězného konce.

Sokol Hluboká – Tempo Praha 7:5

S domácím publikem se Sokol rozloučil ve sportovně relaxačním areálu na Hluboké vítězstvím v krásném utkání s Tempem Praha. Oběma celkům již o body nešlo a mohly se věnovat baseballu v celé jeho kráse. Sedm směn odházel domácí odchovanec Viktor Sedláček, dokázal si poradit i ve složitých situacích a ukázal, že za letošní sezonu udělal obrovský výkonnostní skok a stal se oporou nadhozu Sokola. Proti němu stál na kopci za Tempo Ondřej Vank. Po první směně byl stav 2:2, ale ve třetí Martin Červenka trefil svůj homerun č. 15 (!) a poslal Tempo do vedení.

Ve čtvrté a páté směně ale Sokol skvělou pálkou otočil výsledek. Pro vyrovnání poslal Josefa Kovandu Camden Vasquez a svůj boj na doběhu vyhrál i Milan Vrábel. Po čtvrté směně střídalo Tempo na nadhozu Ondřeje Vanka Štěpánem Dupalem, ale pálkaři Sokola pokračovali v tlaku a v páté směně navýšili na 7:3. Dařilo se mladíkům Josefovi Kovandovi, Lukáši Jelínkovi, který skvělou práci odváděl i jako catcher, dva dvoumetové odpaly si připsal Joseph Enea, jeden Camden Vasquez a úspěšně pálili Vasyl Zhupanin a Martin Jiránek. Tempo už jen korigovalo v šesté a sedmé směně, ale Sokol se se sezonou a skvělým domácím publikem rozloučil výhrou, kterou na kopci pohlídal closer Alec Lemmon.

Ohodnoť článek

Štítky hluboká, sport, baseball, sokol, top 6, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baseballisté Sokola Hluboká zakončili extraligovou sezonu výhrou a šestým místem v TOP 6  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.