Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jihostroj vstupuje do nové sezony. Poprvé se zahraničním trenérem

Už tento čtvrtek začne volejbalovému Jihostroji nová sezona. Do té vstoupí s podstatně mladším týmem, který vede nový zahraniční trenér Andrzej Kowal. Tým čeká kromě extraligy také Liga mistrů a soutěž o Český pohár. Na první domácí zápas se mohou fanoušci těšit 24. října.

„Jihostroj dlouho potvrzuje, že do té absolutní špičky patří. Cíl na nadcházející extraligovou sezonu je jasný, a to postup. Druhá výzva bude Liga mistrů. Věřím, že bychom mohli překvapit a postoupit z druhého místa do dalších kol. Třetí soutěž, ve které budeme chtít reprezentovat dobře, je Český pohár,“ řekl v úvodu prezident klubu Jan Diviš.

První zápas extraligy čeká českobudějovické volejbalisty tento čtvrtek v Brně. Příští týden se poprvé představí na domácí půdě proti Benátkám. Tým prošel velkou změnou. „Primárně jsme vycházeli z toho, že chceme hráče, kteří budou upřímně motivovaní hrát a bojovat za Jihostroj. Věříme, že všechny naše posily jsou vítězné typy, které mají kvalitu volejbalovou a zároveň charakter potřebný k tomu, aby se vytvořil tým, který potáhne za jeden provaz i v těžkých chvílích,“ řekl na tiskové konferenci generální manažer Robert Mifka.

Na kompletní složení skupiny v Lize mistrů ještě Jihostroj čeká. „Čtyřčlenná skupina nám dává optimismus, že bychom mohli překvapit a poprvé v historii klubu postoupit – nejspíše z druhého místa – do dalších kol Ligy mistrů. Na první místo je určitě největší favorit polský mistr Jastrzebski Węgiel, který hrál poslední finále Ligy mistrů a kvalitu hráčů má obrovskou,“ vysvětlil. 

Mezinárodní partnerství. Jihostroj se dohodl na spolupráci s italskou Veronou

Nové volejbalové partnerství vzniklo na trase Česko - Itálie. Českobudějovický Jihostroj oznámil spolupráci s Veronou, která působí v prestižní italské Serii A1. Díky tomu si budou zástupci klubů vyměňovat zkušenosti.

Tým povede úplně poprvé v historii zahraniční trenér z Polska Andrzej Kowal. Mužstvo je podle něj kvalitní a vidí v něm potenciál. „Myslím, že máme šanci hrát nahoře v české soutěži i v evropských pohárech, což je i pro mě osobně velká výzva. Je tu mnoho nových hráčů a základem je týmový výkon – vyhrávat můžeme pouze společně. Je před námi dlouhá cesta, ale věřím, že nás čeká dobrá sezona,“ řekl Kowal.

Šestnáctou sezonu v klubu odstartuje Petr Michálek, který bude mít kromě dobrých výkonů na hřišti ještě jeden důležitý úkol. „Budu se snažit pracovat s kluky ze zahraničí, kteří jsou tady bez rodiny, aby se tady cítili dobře,“ řekl. 

Jihostroj bude v letošním roce pracovat s navýšeným rozpočtem, který převyšuje 25 milionů korun. Zhruba polovina jde podel prezidenta klubu do A-týmu, ta druhá k mládežnickým družstvům, ženám a k zajištění provozu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dan Kubát

Štítky Jihostroj, volejbal, extraliga, Liga mistrů, Český pohár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj vstupuje do nové sezony. Poprvé se zahraničním trenérem  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.