Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Mezinárodní partnerství. Jihostroj se dohodl na spolupráci s italskou Veronou

Nové volejbalové partnerství vzniklo na trase Česko - Itálie. Českobudějovický Jihostroj oznámil spolupráci s Veronou, která působí v prestižní italské Serii A1. Díky tomu si budou zástupci klubů vyměňovat zkušenosti.

Na čtyřdenní stáž do Verony vyrazili před měsícem generální manažer Jihostroje Robert Mifka, šéftrenér mládeže Vojtěch Zach a talentovaný volejbalista Tomáš Brichta.

O novém partnerství informoval jihočeský klub v tiskové zprávě. „Trojstranné memorandum zahrnuje spolupráci s klubem Verona Volley, ale také s volejbalovou akademií Stojčev–Kazijski vedenou hlavním trenérem Verony Radostinem Stojčevem a nejlepším hráčem loňského ročníku italské Serie A1 Matejem Kazijskim. Díky navázané spolupráci si mohou zástupci obou klubů vyměňovat zkušenosti ze všech oblastí jejich činnosti,“ uvedl mluvčí Jihostroje Matěj Mayer

Tomáš Brichta si tak mohl vyzkoušet úroveň tréninků v italské nejvyšší soutěži. V budoucnu by si tréninky v obou zemích mohli takto vyzkoušet i další hráči. Ti si tak mohou otevřít dveře do obou klubů.

„Mít tu možnost zatrénovat s - i když jen pár dní - v italském týmu A1, jako je Verona, bylo jako splnit si svůj největší sportovní sen. Byl jsem z toho celého naprosto nadšený - z tréninků i z hráčů samotných, které jsem měl tu čest poznat. Hrozně moc si této příležitosti vážím a chci poděkovat klubu Verony i VK Jihostroji, že mi tento nezapomenutelný zážitek umožnili," řekl pro Budějckou Drbnu Tomáš Brichta.

„Budování přátelských a oboustranně přínosných vztahů je základem úspěchu v jakékoli lidské činnosti a pokud jde o volejbal, pak kde jinde než v Itálii, bychom měli chtít takové vztahy vytvářet. Vedle udržení pozice jednoho z nejlepších domácích volejbalových klubů je naší ambicí se dále posouvat a etablovat se i v evropském měřítku. Jsem přesvědčený, že právě spojení sil s klubem z italské Serie A1 pro nás může být významným krokem na této cestě,“ vysvětlil generální manažer Robert Mifka.

Před Jihostrojem je vzrušující sezona. Začíná 19. října zápasem v Brně před televizními kamerami, na první domácí utkání extraligy se fanoušci mohou těšit 24. října. Kromě extraligy a Českého poháru se totiž Jihostroj představí v Lize mistrů, a to rovnou ve skupinové fázi. V ní Jihočeši změří síly s nejlepšími evropskými celky včetně finalisty uplynulého ročníku, kterým je polský klub Jastrzębski Wegiel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Matěj Mayer / VK Jihostroj České Budějovice

Štítky české budějovice, volejbal, jihostroj, verona, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezinárodní partnerství. Jihostroj se dohodl na spolupráci s italskou Veronou  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.