Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jihostroj nestačil na domácí Kladno a odjíždí bez bodu

Ani druhý venkovní zápas Jihostroji vítězství nepřinesl. Kladno ve svém prvním domácím utkání předvedlo skvělý volejbal a zvládlo koncovky dvou prvních setů. Českobudějovičtí se sice ve třetí sadě dostali zpět do zápasu snížením na 1:2, na body to ale nestačilo. Už ve čtvrtek přijede do Sportovní haly Brno.

Do prvního setu vstoupilo domácí Kladno váhavě. Možná i po středeční zkušenosti z nešťastně prohraného zápasu spíše čekalo, jak se soupeř uvede. Jihostroj si vytvořil několikabodový náskok, který držel až do střední pasáže, kdy přišla na servis smečařská stálice Seppänen a Kladno šlo poprvé do vedení 14:12. Skóre se následně přelévalo ze strany na stranu, ale lepší pozici do koncovky si vypracovali Orli, když vedli 20:17. Útoky jihočeských posil Taylora- Parkse a Luengase náskok smazaly, po time-outu trenéra Josseranda ovšem první jmenovaný zkazil servis a domácí díky efektivnímu útoku šanci na zisk sady nepustili.

Druhá sada měla totožný průběh. Kladno se na začátku zdráhalo převzít iniciativu a odbrzdilo se až za stavu 13:13. Koncovku zahájil zkažený servis Emmera, následně se na hřišti v rámci střídání objevila kladenská ikona Hýský, který hned trojblokem se Zajíčkem a Seppӓnenen sestřelil jihočeského Balabanova. Střídající posila Gonzáles zaútočila jen do autu, na rozdíl od domácího tahouna Platačse, jehož smeč do diagonály znamenala náskok 22:19. Orli již nezaváhali a vedli nad Jihostrojem 2:0.

Třetí set České Budějovice zahájily opět excelentně, ale tentokrát tým Arnauda Josseranda nestihl včas zareagovat a již brzy bylo rozhodnuto, že sadu pravděpodobně ztratí. I přes střídání nové japonské akvizice Imamury, které pomohlo zkorigovat stav, si letošní účastník Champions League dokráčel pro snížení skóre na 1:2 na sety.

Čtvrtá a poslední sada se odehrála v podobném duchu, ale tentokrát pro Kladno. Při podání Platačse odskočilo Budějovicím na 14:9 a tento náskok jim zajistil triumf v setu a v celém zápase. Lotyšský univerzál byl opět klíčovým mužem domácího družstva. Do statistik si připsal 27 bodů, na straně Jihostroje si nejlépe vedl Argentinec Ignacio Luengas se 17 zásahy.

Kladno volejbal cz - VK Jihostroj ČB 3:1 (25:22, 25:22, 20:25, 25:22)

Kladno: Gonçalves, Graham, Neves, Seppӓnen, Zajíček, Platačs, libero Fernández. Střídali: Hýský, Šálek, Imamura

Jihostroj: Balabanov, Taylor-Parks, van Schie, Luengas, Sedláček, Carísio, libera Michálek a Kovařík. Střídali: Emmer, González a Leština

Nejvíce bodů: Platačs 27, Seppänen a Gabriel oba 12 – Luengas 17, van Schie 15, Balabanov 13, Útoky: 58:57, Esa: 9:10, Bloky: 7:8, Chyby soupeře: 21:16, Rozhodčí: Dmejchal a Rychlík, Diváci: 777

Ohlasy:

Adam Zajíček (kapitán Kladno volejbal cz): Veliká radost, že jsme k tomu přistoupili tak, jak jsme k tomu přistoupili. Šli jsme si za vítězstvím od začátku, respektive od včerejška. Jsem rád, že kluci se toho chopili a že k zápasu velmi zodpovědně přistoupili. Mrzí mě zase ten třetí set, naštěstí nás to nestálo tentokrát vítězství. Myslím si, že už bych bouchnul úplně, kdybychom to prohráli. Velká radost, teď si musíme odpočinout a ve středu Gent.

Arnaud Josserand (trenér Kladno volejbal cz): Jsem moc spokojený. V Belgii jsme prohráli zápas, který jsme měli vyhrát. Takže v první řadě jsem velmi rád za mé hráče, protože když se jim v jednom zápase něco nedaří, do dalšího jdou o to více naplno a je s nimi radost pracovat. Výhry si obzvlášť cením, protože České Budějovice jsou týmem, který se v této sezoně bude ucházet o titul. Navíc před naším publikem, které nám dodávalo po celou dobu zápasu neskutečnou podporu a hnalo nás dopředu.

Eduardo Carísio (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): Byl to těžký zápas. V prvním i druhém setu jsme velmi dobře začali, ale v jejich průběhu nás zradil příjem a nemohli jsme se opřít o servis. Když tyto dva elementy fungovaly, hráli jsme dobře. Ale věděli jsme, co nás tu čeká a že zápas s Kladnem bude velmi náročný. Teď musíme zamakat a už se soustředit na čtvrtek.

Andrzej Kowal (trenér VK Jihostroj České Budějovice): Gratuluji Kladnu k vítězství, odehrálo velmi dobrý zápas. Nedalo nám šanci, zejména v prvním a druhém setu. Ty jsme sice začali dobře, ale ve střední pasáži jsme ztratili herní rytmus a měli jsme problém zejména na ztrátu. Jsme zklamaní, ale zítra je nový den a máme na čem pracovat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Jihostroj ČB

Štítky Kladno, Jihostroj, České Budějovice, volejbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj nestačil na domácí Kladno a odjíždí bez bodu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.