Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kdo ví, jestli mě život nevrátí do Českých Budějovic, říká de Amo

Fanoušci Jihostroje vyhlíží další volejbalovou bitvu. Při posledním skupinovém utkání Ligy mistrů vyzvou Jihočeši španělský celek Club Voleibol Guaguas z Las Palmas. S ním přijede i španělský nahrávač Miguel Ángel de Amo, který v rozhovoru pro Budějckou Drbnu hodnotí život na Kanárských ostrovech a hlavně vzpomíná na své působení v Českých Budějovicích.

Jak se těšíte na návrat do Českých Budějovic? 
Těším se moc. Když jsem při losování viděl, že je šance si tam znovu zahrát, přátelé hned věděli, že je to můj cíl. Konečně je to tady. Opravdu se těším na to, až opět uvidím ty, kteří mi čtyři roky projevovali tolik lásky. 

Sledujete výkony Českých Budějovic?
Ano, stále koukám na hodně zápasů, pokud to jde. Výkony a výsledky pak řeším se svými přáteli. Mám pocit, že kousek mě v Českých Budějovicích zůstal. 

Jste stále v kontaktu s lidmi z klubu? 
Ano, hodně. Jsou to lidé z klubu i z mého osobního života mimo tým. Stále tam mám spoustu přátel a moc se na ně těším. 

Jihostroj očekává vysokou návštěvu. Fanoušci se ale nemusí bát, že by se do haly nedostali. Vstupenky jsou k dispozici online, lidé si je ale mohou zakoupit i na pokladně před zápasem. Utkání začíná v 17:10 hodin.

Jak vzpomínáte na svá léta v Jihostroji? 
Velmi dobře. Cítil jsem, že jsem součást života ve městě. Na začátku jsem byl asi trochu "exotický", protože mám snědou pleť, tmavé vlasy a oči. (smích) Ale lidé v Českých Budějovicích mi od začátku projevovali spoustu lásky. Díky tomu bylo snažší si zvyknout a hrát jeden z nejlepších volejbalů v mé kariéře. Budějovice jsou pro mě jako druhý domov. Kdo ví, jestli mě život nevrátí zpátky. 

Jste v Českých Budějovicích poprvé od svého odchodu z klubu?
Ano, loni jsem měl blízko k tomu, abych tam jel na dovolenou za kamarády po sezoně. Nakonec jsem ale nemohl, takže teď je to poprvé od mého odchodu.

Jak si užíváte působení v klubu Voleibol Guaguas?
Život je samozřejmě úplně jiný. Žít tam, kde je přes 20 stupňů Celsia po celý rok a 100 metrů od pláže, je skvělé a pochopitelně pohodlné. Jsou tady skvělé podmínky pro využívání volného času. Je to má země a navíc je tady skvělé počasí, takže si vůbec nemohu stěžovat. Myslím, že by každý chtěl žít v tomhle ráji. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením VK Jihostroj České Budějovice

Štítky Miguel Ángel de Amo, volejbal, jihostroj, rozhovor, české budějovice, sport, liga mistrů

Kdo ví, jestli mě život nevrátí do Českých Budějovic, říká de Amo  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.