Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jihostroj slaví senzační postup přes Karlovarsko ve třech zápasech

Měla to být nejvyrovnanější série čtvrtfinále, ale nakonec skončila v nejrychlejším možném čase. Jihostroj dotáhl k vítězství i třetí vyrovnanou bitvu proti Karlovarsku před fantastickou domácí kulisou, která byla nejpočetnější v celé sezoně. České Budějovice vyhrály tři zápasy a postupují do semifinále play-off, kde narazí na Kladno.

Na jihu Čech šlo o hodně. Domácí byli jeden krok od semifinále, Karlovarsko zase zachraňovalo konec sezony. Odpovídala tomu návštěva v českobudějovické Sportovní hale, která byla na zápas čtvrtfinále nadstandardní a fanoušci ještě dlouho po začátku zápasu sháněly volné židle. Jihostroj i díky hlasité podpoře začal parádně a rychle vedl 4:0. Hosté však dokázali vyrovnat a za stavu 15:11 už byli ve vedení. Karlovarští si vedení drželi až do koncovky a domácím nepomohlo ani střídání nahrávače a univerzála. Závěr setu už si hosté poměrně s přehledem pohlídali.

Druhý set byl od začátku velmi vyrovnaný. K vidění byly krásné výměny a pěkné zákroky obou týmů v poli. Karlovarský univerzál Rodríguez byl velmi produktivní a dělal obraně domácích problémy. I díky němu a povedeným blokům se hosté dostali do vedení ke konci setu, kdy měli náskok dokonce pěti bodů. Jenže Jihočeši věděli, že druhý set je klíčový a prohrávat o dva sety už by bylo alarmující. Ze střídačky pomohli Emmer a van Schie a domácí se rázem dostali zpět do hry. V samotné koncovce se celá Sportovní hala dostala do varu a byla z toho parádní podívaná s úspěšným koncem pro domácí.

Také třetí set byl velmi vyrovnaný. Jihostroj nechal od začátku na hřišti střídající hráče Emmera a van Schieho, kteří plnili svou úlohu skvěle. Karlovarsko bylo v mírném vedení a Jihočeši museli dotahovat. Když se blížila koncovka, byli hosté ve vedení 20:18 a měli před koncovkou slušnou pozici. Jihostroj však skvěle zaútočil díky Gonzálezovi a vynikající koncovku sehrál zejména blokař Okolić, který svými zkušenostmi pomohl Jihostroji zvládnout i třetí koncovku.

Atmosféra v hale byla bouřlivá. Není divu, na jihu Čech dorazila podruhé v sezoně návštěva přes dvě tisícovky diváků. Jihostroj hrál ve čtvrtém setu uvolněně a dařil se mu servis. Zato Karlovarsko bylo svázané a marně odvracelo konec sezony. Českobudějovičtí měli takový náskok, že delší dobu před koncem setu bylo zřejmé, že si vítězství a postup do semifinále pohlídají. A tak se také stalo. Jihostroj senzačně vyřadil Karlovarsko už ve třech zápasech a o finále extraligy se utká s Kladnem.

Nejlepším hráčem se stal srbský blokař Aleksandar Okolić, který se blýskl pěti bloky.

Ohlasy

Andrzej Kowal (trenér VK Jihostroj České Budějovice): Jako každý zápas s Karlovarskem i tento byl velmi těžký. Začali jsme dobře, ale uprostřed prvního setu jsme přestali hrát. Byli jsme velmi nervózní a nehráli jsme naši hru. Důležité bylo, že ve druhém setu nám opět pomohlo dvojstřídaní – Matěj Emmer a Stijn van Schie – zahráli parádně. Díky tomu jsme se dostali do vedení, uklidnili jsme se, vrátili ke své hře. V play-off jsme udělali první krok a teď budeme chtít udělat druhý.

Ondřej Hudeček (trenér VK ČEZ Karlovarsko): Bohužel nám opět nešly koncovky. Jednu beru trochu na sebe, protože jsem udělal dvojstřídání, které nevyšlo. Ve třetím setu jsme dohrály koncovku stejně neúspěšně jako při prvním utkání série. Bohužel končíme. Mrzí mě to za kluky, protože si myslím, že náš kolektiv byl zdravý a zasloužil si být v semifinále.


 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky Volejbal, sport, jihostroj, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Kubát

Konec dobrý, všechno dobré ????. Věřím, že to v tomto smyslu dopadne i v semifinále a finále. Pro výhru však bude třeba z naší strany vyrovnanější výkon.

Čtvrtek, 21. března 2024, 08:11Odpovědět

Jihostroj slaví senzační postup přes Karlovarsko ve třech zápasech  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.