Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Novým trenérem Jihostroje bude Zdeněk Šmejkal

Přišel, viděl, zvítězil. Tak se dá shrnout angažmá prvního zahraničního trenéra v Českých Budějovicích Andrzeje Kowala, který však po zisku titulu odchází do polské PlusLigy. Novým koučem Jihostroje bude Zdeněk Šmejkal, bývalý reprezentační trenér a dvojnásobný mistr extraligy.

Zdeněk Šmejkal byl domluvený na pozici hlavního trenéra už pro uplynulou sezonu, nakonec ale musel nabídku z vážných rodinných důvodů odmítnout. Situace se změnila a dvaašedesátiletý kouč bude od sezony 2024/25 novým trenérem Jihostroje. V české extralize tak naváže na úspěšné angažmá na Kladně, v Benátkách nad Jizerou a Ostravě, se kterou vybojoval jako hlavní trenér titul v roce 2013.

„Máme radost, protože jsme o Zdeňka měli zájem dlouhodobě. V našich očích je to nejlepší český trenér, kterého mělo hledáčku více extraligových klubů. Je to zkušený kouč, který volejbalu výborně rozumí a má přirozenou autoritu. Skvěle pracuje s mladými hráči, což už v minulosti opakovaně dokázal. Má za sebou mnoho úspěšných sezon jak doma, tak v sousedním Rakousku. Navíc je to i člověk pevných morálních zásad,“ sdělil k příchodu nového kouče generální manažer Robert Mifka.

V Českých Budějovicích tak skončila mise prvního zahraničního trenéra v historii klubu. Andrzej Kowal se rozloučil mistrovským titulem a vysloužil si nabídku z prestižní polské PlusLigy. „Trenér Kowal přinesl do našeho klubu mnoho nového. Ukázal nám, co znamená opravdu profesionální přístup a byl pro nás velkou inspirací. Rozumím ale, že nabídka z jedné z nejprestižnějších soutěží světa se neodmítá. Přejeme mu hodně štěstí v návratu do Polska,“ hodnotí přínos polského stratéga Mifka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Jihostroj

Štítky Jihostroj, volejbal, Zdeněk Šmejkal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým trenérem Jihostroje bude Zdeněk Šmejkal  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.