Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Novým kapitánem Jihostroje je Petr Michálek

Mise prvního zahraničního kapitána v historii klubu Eduarda Carísia skončila po jedné sezoně, a Jihostroj tak musel opět vybírat nového kapitána. Ve své sedmnácté sezoně v klubu se této pocty dočkal Petr Michálek.

Patnáct sezon odehrál na pozici smečaře, nyní začíná druhý ročník jako libero. Petr Michálek je se sedmnácti sezonami je hrající legendou klubu a důrazně šlape na paty dvěma největším osobnostem v tomto směru – Radku Machovi (19 sezon v Jihostroji) a Petru Habadovi (18 sezon). Netají se přáním oba dostihnout.

S Jihostrojem vyhrál sedm titulů, čtyřikrát zvedl nad hlavu Český pohár a dlouhá léta oblékal také dres české reprezentace. V sezoně 2024/25 se dočká další velké pocty, když bude mít na dresu kapitánskou pásku. Naváže na své kamarády a velké jihostrojácké srdcaře Radka Macha a Martina Kryštofa. Právě Kryštof byl dosud jediným hráčem na pozici libera, který byl kapitánem týmu.

Pozitivní a věčně usměvavý vtipálek je po postupné obměně kádru ve věku 35 let nejstarším hráčem mužstva a jeho přirozeným lídrem. Dres s kapitánskou páskou oblékne poprvé v prvním extraligovém kole 26. září na palubovce Zlína. Domácí premiéra ho čeká 28. září proti Benátkám nad Jizerou (ve stejný den, kdy oslaví Radek Mach 40. narozeniny).

„Když jsem jako mladý začínal v A-týmu, byli tam skvělí lídři jako Standa Pochop, Michal Sukuba nebo Radek Mach. Nikdy jsem si nezakládal na tom, že musím být kapitánem zrovna já. Beru to tak, že jsem v týmu nejzkušenější a jsem na tuhle roli připravený. Celou kariéru oblékám dres Jihostroje a je pro mě velká pocta být kapitánem,“ říká Petr Michálek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky Jihostroj, volejbal, kapitán, Petr Michálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým kapitánem Jihostroje je Petr Michálek  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.