Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Českobudějovičtí volejbalisté zdolali v přípravě rakouský Amstetten

Jihostroj nastoupil v přátelském utkání proti VCA Amstetten Niederösterreich v nekompletní sestavě, ale přesto si se svým soupeřem dokázal poradit. Rakušanům se podařilo uhrát pouze jeden set a Jihočeši tak zvítězili v poměru 3:1 na sety.

Úvod utkání byl vyrovnaný a ani jeden z týmů se nedostal do více jak jednobodového vedení. Toto se podařilo prolomit až hostům, kteří se v jednu chvíli dostali do vedení 9:7, ale i díky třem nepovedeným smečím Jihostroj skóre otočil na 12:9. Po celý zbytek prvního setu si Jihočeši udržovali odstup, až se dopracovali k pěti setbolům. První dva využity nebyly, ale třetí již ano a českobudějovický tým vyhrál první set 25:22.

Druhý set začal opět lépe Jihostroj. Vydobyl si rychlé vedení 3:0, o které však za nedlouho přišel a prohrával 4:5. Druhý set byl vyrovnanější než první a hráči se přetahovali o každý bod. Domácí se dostali do dvoubodového vedení uprostřed setu, ale jeden z hostujících hráčů třemi povedenými servisy po sobě skóre otočil. Jan Svoboda si vzal oddechový čas a Jihostroj se dostal opět do tempa. V závěru setu tahali Jihočeši za kratší konec a prohrávali 19:21, nicméně šňůrou čtyř bodů v řadě opět otočili skóre a set dovedli k vítězství 25:23.

Začátek třetí sady začali znovu lépe domácí, tentokrát i s novým nahrávačem, kdy Habra nahradil Červinka. Důkazem toho bylo rychlé vedení o čtyři body. Jenže jak vedení rychle přišlo, tak ještě rychleji bylo pryč. Rakušané se v polovině třetí sady dostali až do šestibodového vedení 18:12 a Jihostroj byl v potížích. Ty však zažehnal dobrý týmový výkon a rázem bylo srovnáno. Opět to vypadalo, že hostující Amstetten dotáhne třetí set v pohodě do konce, když už vedl 22:19, ale domácí vyrovnali a schylovalo se k dramatické koncovce, kterou nakonec dotáhli hosté k vítězství 26:24.

Do čtvrtého dějství vstoupili lépe volejbalisté z jihu Čech, kteří se dostali do vedení 9:4. Amstetten se ale trpělivým výkonem a chytrou hrou dostal do vedení, které ovšem Jihostroj smazal skvělými bloky. Poté se přelévalo vedení ze strany na stranu. Za stavu 20:20 přišla krásná dlouhá výměna, ve které nakonec urvali bod hosté. Jihočeši ale zápas dotáhli do vítězného konce a poslední set ovládli v poměru 25:22.

„Pro nás je strašně důležité hrát, jelikož trénujeme pouze v sedmi lidech a navíc teď budou kluci chodit v pátek s EGE. Takže budou tréninky, na kterých budeme třeba ve čtyřech. My tedy potřebujeme co nejvíc hrát, potřebujeme praxi. Domlouváme co nejvíc zápasů, abychom si zkusili herní situace, které natrénujeme během týdne. Navíc máme nového diagonálního hráče a nahrávače, takže potřebujeme vypilovat souhru. Takové zápasy jako dnes jsou pro nás super. Navíc jsem dnes o třicet procent spokojenější než před týdnem na EGE. Souhra i útok byly lepší,“ dodal k celé přípravě a zápasu Jan Svoboda.

VK Jihostroj České Budějovice - VCA Amstetten Niederösterreich 3:1 (22, 23, -24, 22)

Nejvíce bodů: Daniel de Souza Maciel 25
VK Jihostroj České Budějovice: Habr, Kraffer, Sobotka, Maciel, Kuliha, Tibitanzl - libero Janda. Střídal Červinka. Trenér Jan Svoboda.

Napsal Aleš Skok

Štítky Amstetten, VK Jihostroj České Budějovice, Jihostroj, Jan Svoboda, volejbalista, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovičtí volejbalisté zdolali v přípravě rakouský Amstetten  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.