Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Budějčáci postoupili do Final Four Českého poháru

Jihostroj České Budějovice se opět podívá do finálové čtyřky Českého poháru. Ve Zlíně sice podlehl domácím volejbalistům 2:3, ale jelikož doma zvítězil bez ztráty jediného setu, tak i tento výsledek posunul úřadujícího mistra do semifinále poháru. Dalším známým postupujícím je Dukla Liberec.

Ve zlínské hale své odvetné utkání Jihostroj sice prohrál, ale k postupu mu stačilo vyhrát jediný set. To se Budějčákům podařilo hned v úvodní sadě, a to rozdílem jedenácti bodů 14:25.

V tuto chvíli bylo již o postupujícím rozhodnuto, takže konečný výsledek utkání byl pouze symbolickým vítězstvím domácí Fatry.

Sympatické však je, že zlínští hráči zbraně nesložili a divákům, kteří přišli, se odměnili pětisetovou dramatickou bitvou, kterou se jim nakonec podařilo vyhrát.

Turnaj Final Four Českého poháru se bude v letošním roce opět hrát v Mladé Boleslavi, a to v termínu 18. a 19. února. Hlavní pořadatelé se po loňské skvělé zkušenosti s místním publikem rozhodli, že turnaj ve městě automobilů zopakují.

Jihostroj tento týden ještě čeká dnešní utkání na palubovce pražského ČZU. Další domácí duel odehrají Jihočeši v sobotu 16. února od 18 hodin proti úřadujícímu lídrovi tabulky z Liberce.

Pokud Dukla ani Jihostroj tento víkend nezaváhají, bude se za týden v Českých Budějovicích hrát o přiblížení se Jihostroje k první příčce na rozdíl jediného bodu.

Autoři

Štítky volejbal, VSC Fatra Zlín, Jihostroj České Budějovice, Český pohár, České Budějovice, Jihostroj, Dukla Liberec, Zlín, Česká zemědělská univerzita v Praze, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčáci postoupili do Final Four Českého poháru  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.