Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Pátek 24. května 2024  |  Svátek má Jana
Bez reklam

Budějcké reprezentační kadetky slaví postup na ME

Volejbalová kvalifikace mistrovství Evropy kadetů a kadetek je minulostí. V jihomoravské metropoli Brně měla v obou kategoriích zastoupení i Česká republika. Za náš národní tým nastupovali i zástupci budějckého volejbalu.

Zatímco trio dívek Anežka Sebroňová, Lucie Nová a Karolína Vaňková oslavují s reprezentací postup, jediný Budějčák v chlapecké kategorii, Martin Tibitanzl, smutní. Kadeti České republiky totiž nedokázali zvítězit ani v jednom ze čtyř zápasů.

Reprezentace kadetek

Děvčata si po třech jednoznačných výhrách 3:0 s Portugalskem, Maďarskem a Litvou nakonec postup na ME zajistila už před posledním duelem s Němkami a na palubovce to bylo znát.

Česká republika - Německo 1:3 (-20, 20, -21, -19)

Nekoncentrovanost českých hráček soupeřky nekompromisně trestaly a v posledním zápase skupiny se Německo po vítězství 3:1 dostalo na první příčku před Českou republiku.

To nic ovšem nemění na faktu, že kadetská reprezentace dívek zaznamenala velký úspěch, kterým je postup na mistrovství Evropy konané v termínu 28. března až 7. dubna v Srbsku a Černé Hoře.

„Na kvalifikaci jsme se připravovali dlouho dopředu a náš jasný cíl byl jednoznačně postup. Určitě nám pomohlo domácí prostředí, v hale byla pokaždé výborná atmosféra, která nás hnala dopředu a vyburcovala k lepším výkonům. Bohužel jsme v posledním zápase nezdolali Němky, ale alespoň víme, že do mistrovství Evropy máme stále na čem pracovat,“ prozradila Lucie Nová.

Na spoluhráčku pak ještě navázala další zástupkyně z jižních Čech Anežka Sebroňová. „Atmosféra při našich zápasech byla suprová. Přijela spousta kamarádek a také rodiče, kteří vytvořili pořádný kotel. Byla jsem až překvapená, kolik lidí naše utkání navštěvovalo a když jsem se objevila na palubovce, byl to obrovský zážitek. Vůbec jsem nebyla svázaná, ta atmosféra mě pohltila a hrála jsme uvolněně.“

Reprezentace kadetů

České reprezentanty po porážkách s Francouzi (0:3) a Bělorusy (2:3) čekaly dva těžké duely s favorizovanými týmy Německa a Itálie. Jak se nakonec ukázalo, Češi byli nejslabším celkem své skupiny, když ve čtyřech zápasech dokázali uhrát jen tři sety a skončili beznadějně poslední.

Česká republika - Německo 0:3 (-20, -20, -12)
Česká republika - Itálie 0:3 (-17, -23, -11)

Foto: Miroslav Toman, RIOT
Zdroj tabulek: www.cvf.cz

Štítky volejbal, kvalifikace ME kadetů a kadetek, Brno, Madeta, Jihostroj, České Budějovice, mistrovství Evropy, Česko, Evropa, Německo, reprezentace, Itálie, Portugalsko, Maďarsko, Litva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcké reprezentační kadetky slaví postup na ME  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.