Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Budějovičtí volejbalisté domácí premiéru zvládli

Ani televizní kamery nerozhodily volejbalisty Jihostroje při druhém duelu nového ročníku Uniqa extraligy. České Budějovice se s Benátkami nad Jizerou příliš dlouho netrápily a z taraflexu je vyprovodily snadno ve třech setech.

Domácí od úvodních výměn potvrzovali roli favorita a vcelku rychle a snadno si vytvořili slibný náskok. Jenže prostřední část hry nabídla chyby v českobudějovické hře, a tak Benátky dokázaly s Jihostrojem srovnat krok. Značnou část bodů zajistila jejich obětavá hra. Vše navíc vyvrcholilo vedením hostí při druhém technickém time-outu, takže trenér Svoboda neváhal promluvit svým svěřencům do duše. To pomohlo, protože při podání Michálka předvedli Jihočeši tříbodovou sérii, která znamenala vedení 19:16. Koncovku setu si Jihostroj pohlídal, ačkoliv ještě musel odrážet drobný tlak soupeře. První set tak skončil poměrem 25:22.

Benátečtí pochopili, že se s Českými Budějovicemi dá hrát. Začátek druhé sady byl vyrovnaný a domácí museli vyvinout více úsilí, aby mělo utkání co nejkratší průběh. První zásadnější odskok zaznamenali volejbalisté Jihostroje po první povinné pauze, kdy se na servisu prezentoval dělovým podáním Michal Kriško, v tu dobu nejproduktivnější hráč duelu. Nepříznivý stav 8:11 ale hosté brzo stáhli. Probuzení přišlo záhy a domácí znovu vstupovali do koncovky o tři kroky dříve. Benátky již reagovat nedokázaly a výsledkem bylo naprosto totožné skóre jako z uplynulého dějství.

Ani třetí část neměla odlišný průběh první výměny. Snad jen možná v tom, že po prvním technickém oddechovém čase hosté pokračovali ve své hře a dovedli stav na 10:10. Následné dvě chyby ale přinesly dvoubodový náskok Jihostroje, takže kouč Malán chtěl svým time-outem rozbít únik hráčů v bílých dresech. To se mu povedlo jen na chvíli, přesná hra domácích přinesla další tři body v řadě a vedení 15:12. Po druhé technické pauze navíc náskok narůstal, Budějčáci předváděli strojově přesnou hru, na kterou už Benátky neměly odpověď. Závěrečné výměny byly jasně v režii extraligového mistra, který s klidem jemu vlastním nehodlal připustit žádné další pokračování střetnutí. Třetí set a zároveň celý zápas ukončil na podání Filip Habr.

„Já si myslím, že domácí nás zatlačili servisem, měli jsme problém s plachtou, tím pádem vznikal problém na útoku. Haprují nám obě dvě účka. Prohráli jsme na útoku. Jihostroj nás v pohodě ubránil a jasně vyhrál,“ komentoval prohru trenér Benátek nad Jizerou Miroslav Malán.

„Souhlasím. Snažili jsme se Benátky ubránit, ale myslím si, že v obraně hrála obě dvě družstva dobře, bylo dost výměn. I když jsme byli v obraně čistí, tak rozhodující byl útok. Zápas jsme dramatizovali pouze vlastními chybami,“ hodnotil zápas kouč Jihostroje Jan Svoboda.

VK Jihostroj - VK Karbo Benátky nad Jizerou 3:0 (25:22, 25:22, 25:18)

Čas: 78 minut. Nejvíce bodující hráči: Kriško 17 - Němeček 10. Diváci: 530.

VK Jihostroj České Budějovice: Kuliha, Sobotka, Habr, Michálek, Mach, Kriško - libero Hupka. Trenér Jan Svoboda.

VK Karbo Benátky nad Jizerou: F. Nesvačil, Dittrich, Motys, Němeček, Starý, Škach - libero Steffan. Střídali Ticháček, Sobek, M. Nesvačil. Trenér Miroslav Malán.

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, VK Karbo Benátky nad Jizerou, Uniqa extraliga, 2. kolo, volejbalista, Jihostroj, Benátky nad Jizerou, Michal Kriško, České Budějovice, Česká volejbalová extraliga mužů, Benátky, Jan Svoboda, Filip Habr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovičtí volejbalisté domácí premiéru zvládli  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.