Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jihočechy čeká po dvou týdnech odveta s Antverpami

Druhý pokus před vlastním publikem na získání prvních bodů do tabulky Ligy mistrů mají volejbalisté Jihostroje v dnešním utkání proti belgickým Antverpám. Budějčáci by se rádi ve druhé polovině základní části odpoutali od posledního místa v skupině F.

Necelých čtrnáct dní po prvním vzájemném duelu přichází na řadu druhé měření sil obou soupeřů. V Antverpách zvládli souboj podstatně lépe domácí. Ti se s Jihočechy vůbec nemazlili a udělili jim lekci ve všech herních aspektech. Rozhodnuto bylo za devětašedesát minut. Na taraflexu dominoval především francouzský univerzál Marien Moreau, jenž zazářil čtyřiadvaceti body.

Od té doby sehráli Belgičané další dva ligové zápasy, ve kterých byli stejně bezchybní. Potvrdili tak své druhé místo v Ethias League, kde ale zatím marně pronásledují favorita soutěže - Knack Roeselare. Přesto to je pro tým Krise Tangheho vcelku příjemná starost.

Ty opačné naopak mají hráči Českých Budějovic. Krátce po zmiňované prohře s Antverpami sice přišla výhra nad Zlínem, k jejímu dosažení však vedla dosti komplikovaná cesta. A ještě horší výkon přišel v Českém poháru proti Karlovarsku. Sportovní hala mohla sledovat takřka stejný zápas, jaký byl k vidění u nováčka soutěže v pátém extraligovém kole. Jihostroj získal první set, poté však herně odešel, nezvládal vypjaté momenty a se Západočechy prohrál.

Sám trenér Jan Svoboda byl po utkání evidentně hodně rozladěný. Velkým problémem momentálně je, že se kádru vinou zranění nedaří navázat na souhru z předchozího ročníku. Jestli však chtějí Jihočeši pomýšlet na solidní úspěch, musí se vypořádat s absencí Kriška a podobné nezdary hodit za hlavu. Na postup ze skupiny Ligy mistrů to už ani tak lodivod celku nevidí. „Nemyslím si, že ještě máme možnost bojovat o druhé místo v tabulce. Chceme ale udělat vše pro to, abychom v těch dvou domácích zápasech zahráli lépe než venku a získali nějaké body,“ říká Svoboda.

Fanoušci a diváci by měli přijít na souboj s Antverpami s dostatečným předstihem. Hned ve vestibulu budou moci vyhrát luxusní dřevěné brýle od společnosti Original Africa. Jejich tělem je africké dřevo, srdcem nejkvalitnější UV sklo značky Carl Zeiss. Brýle jsou praktické, stylové a jejich existence má ekologický a sociální přesah. Přesto tím nejdůležitějším faktem je, že jsou nádherným módním doplňkem do každé společnosti. Radost rozhodně udělají i nejlepším hráčům obou týmů. Těm je po poslední výměně předá pamětník posledního ligového titulu VK Dukla Liberec Jan Brett.

První výměna se rozehraje 17. prosince v 18 hodin a pod dohledem ji bude mít jako hlavní rozhodčí Rus Vladimir Olejnik, asistovat mu bude italský sudí Simone Santi. Střetnutí bude samozřejmě přenášet přímým přenosem ČT sport, pro úspěch Jihostroje však bude potřeba, aby do Sportovní haly přišlo co nejvíce příznivců, kteří vytvoří podobnou kulisu té z duelu proti Belchatowu. Vstupenky budou na pokladnách k mání hodinu a půl před startem.

Úspěchy Precura Antverpy

  • Ethias League - 1x vicemistr
  • Belgický pohár - 1x vítěz, 1x vicemistr
  • Belgický superpohár - 1x vicemistr

Soutěž o vstupenky

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát čtyři vstupenky, které si mezi sebe rozdělí čtyři čtenáři rovným dílem. Každý tedy dostane po jednom lupenu. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do dnešní 14. hodiny následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

SOUTĚŽ SKONČILA

Zápas mezi Jihostrojem a Belchatowem sledovalo 1950 diváků. Správně je tedy možnost C.

Po jedné volné vstupence na dnešní utkání vyhráli čtenáři David Moric, Lucie Grochalová, Nikola Hanzalíková a Lucie Štěrbová. Blahopřejeme!

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, Precura Antverpy, Liga mistrů, Antverpy, Jihostroj, soutěž, Liga mistrů UEFA, vstupenka, Jan Svoboda, Marien Moreau, Bełchatów, VK Dukla Liberec, Carl Zeiss

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočechy čeká po dvou týdnech odveta s Antverpami  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.