Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihostroj by dnes rád zakončil úspěšný rok výhrou nad Příbramí

Veleúspěšný rok 2011 by budějčtí volejbalisté rádi zakončili vítězstvím. Dnes od 18 hodin totiž přivítají v domácím prostředí čtvrtý tým Uniqa extraligy VO Příbram.

Souboj dvou předních českých klubů, které si před letošní sezonou prohodily trenéry, můžete sledovat i v přímém přenosu České televize.

Na jedné straně Petr Brom, který pět let vedl jihočeský celek a dovedl jej ke čtyřem titulům a třikrát s ním odehrál Ligu mistrů. I když přišli do Budějc čtyři noví hráči, tým Jihostroje velmi dobře zná. Na druhé straně reprezentační kouč Jan Svoboda, který přišel před letošní sezonou právě z Příbrami.

V loňském roce sváděly týmy vyrovnané boje, v semifinále vyhráli Jihočeši nad Kocoury 4:2 na zápasy. Letos středočeský klub posílil a k první porážce suverénního budějckého celku nebylo zas až tak daleko. V příbramské hale po boji vyhrál Svobodův tým 3:2. A to prohrával už 0:2.

I dnes se dá očekávat stejný nebo minimálně podobný průběh. Jihostroj má sice výhodu domácího prostředí, ale v něm se Příbrami nehraje vůbec špatně. V kádru má totiž hned dva exbudějovické smečaře Vojtu Zacha s Martinem Böhmem. „Moc se oba těšíme na zápasy s Jihostrojem. Kluky dobře známe, takže naše souboje jsou vždy hodně vyhecované,“ podotýká třiadvacetiletý Martin Böhm, jenž přišel do Příbrami v létě z krachujícího Kladna.

„Zápas nebude rozhodně jednoduchý, Příbram hraje velmi dobře,“ podotýká univerzál Jihostroje Radek Motys. „Navíc se hraje v nepříliš příznivém termínu, kdy jsou všichni naladěni na svátky a klid. Ale co se dá dělat. Tohle řešit nemůžeme. Přibram chceme porazit a uděláme pro to všechno,“ dodává budějcká opora.

Jakou budou mít po řízcích a salátu naši kluci formu? Uvidíme večer...

Autoři

Štítky Příbram, Česká volejbalová extraliga mužů, Jihostroj, Jan Svoboda, Liga mistrů UEFA, Česká televize, Martin Böhm (Politiker), České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj by dnes rád zakončil úspěšný rok výhrou nad Příbramí  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.