Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihostroj dnes v Liberci zaútočí na finálový mečbol

Budějčtí volejbalisté vyhráli úvodní dva zápasy finálové série s Duklou Liberec a dělí je tak dvě vítězství od obhajoby mistrovského titulu. Dnes v 17 hodin sehrají dva nejlepší české týmy třetí duel pod Ještědem a pokud Jihostroj uspěje, získá mečbol a šanci ukončit sérii v pondělí.

Jihostroj vyrazil do Liberce s jednodenním předstihem, aby si stihl adaptovat na tamější prostředí. Kluci z Dukly také přijeli před začátkem finále do Budějc dřív, aby si u nás zatrénovali. Takže i my využijeme možnosti jednoho tréninku v jejich hale před zápasem, podotýká smečař Tomáš Fila.

Po prvních dvou vítězných představeních před zaplněnou sportovkou asi málokdo čeká, že by rozjetou mašinu z jihočeské metropole měli vojáci zastavit. Když budeme hrát stejně dobře a pořád tak koncentrovaně, jako v prvních dvou zápasech, měli bychom uspět, tvrdí kouč Jihostroje Jan Svoboda.

Pokud v obou soubojích v Liberci Jihočeši uspějí, budějcký fanoušek bude smutný. Mistři navnadili dvě tisícovky svých příznivců skvělou podívanou, ale může se stát, že zároveň poslední.

Kdyby ale jednou prohráli, udělali by sobě i fanouškům velkou radost. Měli by totiž možnost ukončit finále v domácím prostředí a užít si tak společně oslavu titulu. Jenže to hráče ani trenéry nezajímá. Jedeme vyhrát. Chceme ukončit sérii v nejkratší možné době a když to půjde a vyhrajeme oba zápasy, budeme rádi, říká opora Jihostroje, smečař Tomáš Fila.

Určitě bychom se rozloučili se sezonou doma s našimi fanoušky, ale nemůžeme kalkukovat. Mohlo by se nám to pak vymstít. Takže jdeme do každého zápasu naplno a neřešíme, zda skončíme doma nebo už v Liberci, přidává se kapitán budějckého celku Michal Sukuba.

V pondělí začíná čtvrtý duel v 18 hodin.

Přímý přenos z Liberce můžete sledovat na programu ČT4 nebo www.tvcom.cz.

22. dubna 17:00

Liberec

-

Č. Budějovice

 

 

 

23. dubna 18:00

Liberec

-

Č. Budějovice

 

 

 

26. dubna 18:00

Č. Budějovice

-

Liberec

 

 

 

28. dubna 17:00

Liberec

-

Č. Budějovice

 

 

 

30. dubna 18:00

Č. Budějovice

-

Liberec

Autoři

Štítky Liberec, Jihostroj, České Budějovice, Dukla Liberec, Ještěd, Tomáš Fila, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj dnes v Liberci zaútočí na finálový mečbol  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.