Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihostroj i podruhé zkrotil Kocoury a vede v sérii 2:0

Ve skvělém tempu z prvního zápasu pokračovali mistři i v úterý. Do druhého utkání semifinále volejbalové Uniqa extraligy vlétli ve velkém stylu a i když je v závěru zápasu Příbram potrápila, připsali si znovu vítězství 3:0. A v o poznání příjemnější atmosféře, když tentokrát hostující fanoušci zkoušeli fandit bez nepříjemných vuvuzel.

Parádní výkon z pondělního utkání přenesli obhájci titulu i do prvního setu druhého zápasu. Tvrdě podávali, skvěle bránili, pestře útočili a Příbram k ničemu nepustili. Povolili jí uhrát pouhých čtrnáct bodů a získali první sadu rozdílem třídy.

V dalším setu už ale oba celky hrály vyrovnanou partii, přetahovaly se o každý bod, ale v koncovce byli jasně lepší domácí volejbalisté.

Třetí dějství přineslo velké drama a nedlouho trvající vedení svěřenců exbudějovického kouče Petra Broma. V polovině setu byli o jeden bod lepší a Jihostroj ztrátu dotahoval, pár bodů před koncem opět svého soka díky výborné obraně přeskočil.

Lepší výkon v úterý oproti Kocourům podali jejich fanoušci, když si zřejmě vzali k srdci rady svých zkušenějších domácích kolegů a nechali nástroje vytvářející nepříjemný ohlušující zvuky doma.

Semifinále pokračuje v pátek a v sobotu v Příbrami.

VK Jihostroj České Budějovice – VO Kocouři Vavex Příbram  (14, 21, 23)

Čas: 77 minut. Rozhodčí: Krtička, Renčín. Diváci: 1352. Stav série: 2:0.

Jihostroj: Zapletal, Novotný, Sukuba, Mach, Rojas, Fila, libero Juračka – Habr, Motys. Trenér Jan Svoboda.

Příbram: Pekárek, Kriško, Havrlík, Leikep, Čížek, Zach, libero Málek – Rosenbaum, Böhm. Trenér Petr Brom.

Druhé semifinále

Liberec - Ostrava 3:0 (18, 23, 20). Stav série: 1:1.

Hlasy trenérů

Jan Svoboda (Jihostroj): „Začátek zápasu nám vyšel parádně, jsem rád, že hráči vstoupili do utkání s takovou vervou. Byli jsme lepší ve všech činnostech, naše družstvo podalo dnes vyzrálý taktický výkon.“

Petr Brom (Příbram): „My jsme byli od začátku zápasu pod tlakem Budějovic, které nechybovaly. My jsme špatně útočili, protože jsme měli velké problémy s přihrávkou. Ve dvou setech jsme hráli s domácími vyrovnaně a dostali jsme se do vyrovnaných koncovek, ale Budějovice nás dobře odpřihrávaly a výborně útočily. Když nám neuhrával body univerzál Kriško, měli jsme problém ztrátovat."

Autoři

Štítky Příbram, semifinále, Česká volejbalová extraliga mužů, Jihostroj, České Budějovice, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj i podruhé zkrotil Kocoury a vede v sérii 2:0  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.