Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Jihostroj je v plné herní přípravě a posílen o Roberta Hupku

Nudné atletické období mají volejbalisté českobudějovického Jihostroje úspěšně za sebou. Nyní je čeká pasáž plná přípravných utkání.

O minulém víkendu se Jihostroj výborně prezentoval na turnaji v Liberci, kde porazil rakouský Amstetten, příbramské Kocoury a domácí Duklu Liberec. Slabší chvilku si Jihostrojáci vybrali až s německým Spergau, se kterým prohráli 0:3.

Kvalita turnaje překvapila většinu týmů. Několik zápasů si nezadalo s extraligovými souboji. „Bylo výborné hrát turnaj v Liberci, na kterém se sešla kvalitní družstva. U několika utkání mě překvapila úroveň. Většina týmů navíc přijela v kompletních sestavách,“ poznamenal trenér Jihostroje Jan Svoboda.

Jihostroj celkově obsadil druhou příčku, se kterou byl trenér Svoboda spokojen. V průběhu turnaje totiž musel značně míchat sestavou a v některých zápasech byl dokonce nucen postavit na libero hráče, kteří na něm nikdy nehráli, anebo volit variantu hry bez libera.

ČTĚTE TAKÉ: KOCOUŘI OVLÁDLI TURNAJ V LIBERCI, DUKLA SKONČILA ČTVRTÁ

Robert Hupka, nová posila českobudějovického JihostrojeRobert Hupka se připojil k týmu

Pozice libera už však českobudějovického lodivoda nemusí trápit. V průběhu tohoto týdne se k týmu připojil slovenský reprezentant Robert Hupka. Ten se zapojil až v této fázi přípravy, protože plnil reprezentační povinnosti.

Slovenské libero bude pro klub jistě přínosem. Robert Hupka je několikanásobným neměckým šampionem, vítězem Německého poháru a vítězem Ligy mistrů. Nejcennějšího klubového vítězství dosáhl s německým týmem VfB Friedrichshafen v roce 2007.

Nová akvizice v týmu loňského vicemistra by měla posílit tým na přihrávce a na příjmu. To byla činnost, která Jihostrojáky v minulé sezóně trápila. „Je vidět, že má něco odpřihráváno,“ říká s úsměvem manažer klubu Stanislav Pochop po prvním tréninku Hupky s týmem.

Jihostroj vyrazil na prestižní turnaj do Německa

Dnes ráno vyrazili českobudějovičtí volejbalisté na prestižní turnaj do německého Bühlu. Kromě souboje s domácími volejbalisty čekají naše hráče těžké zápasy proti francouzskému Tours a německému Friedrichshafenu.

Oproti turnaji v Liberci bude muset Jihostroj vyšroubovat výkon na vyší level. Již zítra ho totiž čeká nadmíru těžký zápas s francouzským mistrem z Tours. V jejich dresu mimo jiné nastupují čeští reprezentanti Kamil Baránek a David Konečný.  Český univerzál pravděpodobně do přípravného turnaje nezasáhne. Z evropského šampionátu si totiž přivezl zranění kotníku. I tak je síla Tours obrovská. 

Po utkání s francouzskými šampióny čeká naše hráče další těžká písemka v podobě souboje s několikanásobným mistrem Německa a vítězem Německého poháru VfB Friedrichshafen. Jeho hru diriguje srbský nahrávač Nikola Jovović, který na uplynulém mistrovství Evropy získal kromě bronzové medaile cenu fair-play.

V záverečném utkání Jako Cupu, jak je turnaj nazván, se naši volejbalisté střetnou s domácím Ingersoll Bühl, což by měl být „hratelnější“ soupeř.

Jihostroj vyrazil do Německa s jedenácti hráči, kteří jsou schopni nastoupit. Doma zůstal akorát marod Petr Šulista.

Oproti turnaji v Liberci bude mnohem méně prostoru pro improvizaci v sestavě. „S takto atraktivními soupeři si nemůžeme dovolit nějaké experimenty. Sestavu sice pořád hledáme, ale na hřiště půjdou ti, kteří mají aktuálně nejlepší formu. Velice si vážíme, že nás na turnaj pozvali a chceme se prezentovat co nejlepší hrou,“ uvedl pro klubový web trenér Jan Svoboda.

Průběžné výsledky turnaji můžete sledovat na facebookovém profilu Jihostroje, na Twitteru a v aktualitách na klubovém webu.

Štítky Robert Hupka, Jihostroj, volejbalista, Liberec, Jan Svoboda, trenér, Německo, Tours, Dukla Liberec, Liga mistrů UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj je v plné herní přípravě a posílen o Roberta Hupku  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.