Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Neděle 26. května 2024  |  Svátek má Filip
Bez reklam

Jihostroj se porve o finále, v cestě mu stojí Kocouři

Volejbalová extraliga mužů finišuje. Čtyři nejlepší týmy základní části si to nyní rozdají o postup do finále. Jihostroj ho rozehraje dnes od 18 hodin v domácím prostředí. Semifinále pokračuje druhým zápasem v úterý, poté se soupeři přesunou do Příbrami.

Po hladkém postupu přes Brno ve čtvrtfinále čeká svěřence trenéra Jana Svobody a jeho asistenta Stanislava Pochopa těžší oříšek. Tým, který dokázal jako jediný zdolat v základní části Uniqa extraligy obhájce titulu hned dvakrát. „Jenže to už je zapomenuto. Play off je zcela jiná soutěž a na předešlé výsledky nikdo nebere ohledy. Teď se jede od nuly,“ podotýká libero Jihostroje David Juračka.

V sérii hrané na čtyři vítězství se dá čekat velká bitva. V loňském roce ji Budějčtí vyhráli 4:2 na zápasy. Talentované libero si ale vývoj letošní série netroufá odhadovat. „Do semifinále jdeme s pokorou, chceme vyhrát každý zápas. To je jasné. Ale tipovat si, na kolik zápasů se bude hrát, nechci,“ odmítá.

Pro Juračku i jeho spoluhráče bude hodně důležitá atmosféra při zápasech. Mistři věří, že s podporou fanoušků se dočkají vítězného konce. „Věřím a doufám, že nás přijde povzbudit co nejvíce lidí, protože jejich podpora bude v této sérii potřeba,“ dodává budějcké libero.

V play off sázejí hráči mistrovského celku i na rituály a talismany. I letos zhotovil masér obhájců titulu Filip Hoch týmovou formu. Dvě ozubená železná kola s fotkami zatím fungují dobře. „Točím s nimi tak, jak mi náš masér Filip Hoch řekl, abych s nimi točil. A zatím fungují dobře,“ usmíval se trenér Jan Svoboda.

Ten žádné rituály ani talismany nemá. Podobně je na tom i libero David Juračka. „Rituály mám spíš takové, že se snažím dělat vše stejně před každým zápasem. Ve tři hodiny odpoledne chodím na tureckou kávu a zázvorovou limonádu do kavárny na náměstí se spoluhráči Tomášem Filou a Radkem Motysem,“ informuje nejmenší muž Svobodova výběru.

Juračka talismany nepotřebuje, v postup do finále věří i bez nich. „Ale bude to boj a já doufám, že ho zvládneme, protože vím, že na to máme,“ tvrdí jednadvacetileté libero Jihostroje.

Jeden předzápasový rituál ale přece jen musí všichni dodržovat, i David Juračka. Posezení v klubovně se sladkými zákusky. „Ano to je pravda. Máme lehké sladké občerstvení před zápasem, o které se starám spolu s Filipem Habrem. Na této poslední předzápasové schůzce si opakujeme poslední pokyny k zápasu,“ informuje.

Na pikantní souboj dvou tradičních rivalů se těší fanoušci obou klubů. V sérii se totiž proti sobě postaví bývalý reprezentační kouč Jan Svoboda a Petr Brom, který v předchozích pěti letech vedl právě budějcký Jihostroj a získal si srdce mnoha příznivců nejlepšího českého klubu. V létě si oba své pozice v klubech vyměnili.

Program semifinále

02.04. 18:00 Č. Budějovice - Příbram
02.04. 17:00 Liberec - Ostrava
03.04. 18:00 Č. Budějovice - Příbram
03.04. 17:00 Liberec - Ostrava
06.04. 17:00 Příbram - Č. Budějovice
06.04. 17:00 Ostrava - Liberec
07.04. 17:00 Příbram - Č. Budějovice
07.04. 17:00 Ostrava - Liberec
10.04. 18:00 Č. Budějovice - Příbram
10.04. 18:00 Liberec - Ostrava
12.04. 17:00 Příbram - Č. Budějovice
12.04. 17:00 Ostrava - Liberec
14.04. 18:00 Č. Budějovice - Příbram
14.04. 18:00 Liberec - Ostrava

Autoři

Štítky finále, Příbram, Ostrava, Liberec, semifinále, Česká volejbalová extraliga mužů, Jan Svoboda, Jihostroj, rituál, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj se porve o finále, v cestě mu stojí Kocouři  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.